Czajkowski, Marsz Słowiański

Mucha, Apoteoza słowiańskich dziejów
O malarzu slyszalam ale tak niedokladnie. Poszukam wiecej informacji bo wydaje sie ciekawy
A muzyka jak zwykle na wieczor
Nie znam go za bardzo, ale kolorystyka mi się podoba.
Jak mozna czlowiekowi z nazwiskiem"Mucha",dac jeszcze na imie,Alfons???Niektorzy to wiedzą jak skrzywdzic swoje dziecko…
Wlasnie kolorystycznie,przypomina dwie okladki plyt,grupy Moody Blues ![]()
Tak, to straszne! Mama miała kiedyś wywołać nazwisko Pierdzioch i utknęła na “pie”. Człek odkrzyknął: "jestem, jestem proszę pani)…
![]()
Na cmentarzu kolo moich rodzicow,spoczywa sobie …Alfons Aniołek,świeć Panie nad jego duszą.Ten to musial miec dziecinstwo ![]()
R.I.P. szczególne… Ludzie są pomysłowi!
I w ogóle: aniołek alfons? To chyba sam diabeł… ![]()
obraz ekstra.
po swietach zamowie wklady do drukarki to sobie kopie na scianie przyczepie. mam spora stara zlocona ramke i wlasnie dobieram obrazki do kolazu.
Kiedys chcielismy zrobic niespodzianke kolezance z klasy,o nazwisku Dziadek.Wchodzimy na jej klatke schodową [kiedys robilo sie to bezkarnie
] a tu w spisie tresci figuruje…Bazyli Kiełbasa!
Gdybym tego sam nie widzial,nie uwierzyłbym…
nie wszedzie alfons to zawod…
w Hiszpanii Alfonsow krolow glownych doliczyli sie 13 sztuk, a pomniejszych wladcow dzielnicowych to nawet nie wiem, w kazdym razie jedno z najpopularniejszych imion dynastycznych, no, ale Alfonso to nie alfons. ![]()
Tak,to bardziej sila skojarzen…
Wojciech Giełzynski,znakomity dziennikarz i korespondent,pisał kiedys z Nikaragui ze pewna partyzantka opowiadala mu,co wie o Polsce.I bylo o tym ze na Polske napadł,“senor Adolfo Hitler” ![]()
Kulałem sie ze smiechu chyba kilka dni.Ona,[partyzantka] pewnie bylaby zdruzgotana ![]()
Bardzo się cieszę, że podpasowałam!
O matokooooo! Przecież można zmienić nazwisko!
na Muchołapka?
No myślę… ![]()