Poranek z kulturą (239)

https://www.youtube.com/watch?v=ahK2oBN2PpE

Lehar, Wesoła wdówka (“Usta milczą”)

image

Fedotow, Kapryśna panna młoda

2 polubienia

“Bo u wdowy grosz gotowy” :grinning:

Obrazu ani autora nie znam, ale bardzo podoba mi się.

Tak jak wczoraj dzięki koledze @collins02 dziś dzięki Tobie i collinsowi fajnie mi się zaczyna dzień. :blush: :wilted_flower:

3 polubienia

To ja się bardzo cieszę!

1 polubienie

To ja się cieszę, że Ty się cieszysz. :grinning:

2 polubienia

:grinning: :grinning: :grinning:

1 polubienie

Mnie to wdowa na obiad zapraszała bo mąż się gdzieś stałe włóczy, a ona zimnego nie ruszy / ten mąż był już od roku pochowany i stale miał talerz zupy, dla niej to on żył, w każdym chłopie widziała swojego juzika choć podejrzewam że szukała pretekstu by co nieco jej ponaprawiać. Trudna kobieta, zero tłumaczenia ale masa wymagań ale kontaktowa i rozrywkowa, itd, Oo tu dziurkę zakleić bo wieje, a tu zamalować, i półka niedługo spadnie / wisi tak 7 rok / itd. Co zrobić - co remont to miska obiadu / miska Juzika jak na 2 normalne porcje chłopa do kosy, potem jakby specjalnie sprzęty się psuły - gniazdka lużne, krany ciekły - jak to u kobiety

Boże chroń mnie przed kobietą kapryśną ! :speak_no_evil::crazy_face::kissing_closed_eyes::thinking::shushing_face:

Ciekawy obraz!Nigdy nie slyszalem o autorze ale nie sposob nie zwrócić uwagi na przepiekne detale i tła…
Z drugiej strony…Ta męska postać od razu skojarzyła mi sie z dickensowskim Uriah Heepem :upside_down_face:

2 polubienia