Dla kobiety przymierzyć i nie kupić, to tak, jak dla mężczyzny polać i nie wypić…
Rozmawiają dwie sąsiadki - co pani podaje mężowi, jak nie smakuje mu domowy obiad zrobiony przez panią ? Kapelusz i parasol
1 Kwietnia Prima Aprilis - Żona wkręca męża i mówi, spotkałam twoją kochankę ! Mąż natychmiast pobladł i zapytał - którą ?
Leży dziadek z babcią w łóżku i głaszcze babcie, Pole ty moje pole - babcia milczy, druga i trzecia noc się powtarza. Babcia nie wytrzymuje i mówi - dziadek albo orzesz albo oddajesz w dzierżawę
Po zakończonej ceremonii ślubnej, świeżo upieczony pan młody, pyta księdza ile kosztuje udzielenie ślubu. Tyle mój synu na ile szacujesz nabyte w ślubie swe szczęście !, Pan młody westchnął - spojrzał na panią młodą i na księdza, głęboko westchnął i sięgnął do portfela, i dał księdzu 50 zł. Ksiądz spojrzał na panią młodą i na pana młodego, westchnął głęboko ze smutną miną, i wydał mu 30 zł reszty
Nooo Kaziu, super!
Przypomniales mi zyczenia noworoczne jakie dostalem pare lat temu od kolegi z Norwegii:
“Zawsze lepiej miec Parkinsona i porozlewac,niz Alzheimera i zapomniec wypić”.
Dobrą stroną obecnego stanu rzeczy na tym forum jest brak takich zawodnikow jak ten co mnie kiedys za to zwyzywał i do tego śmiertelnie sie obraził…