Powinni z tym filmem poczekać?

Już normalności to nie doczekam…

2 polubienia

Ale to o czym piszesz to juz czystej wody antyklerykalizm. Wrecz przesladowanie kosciola, zeby nie powiedziec walka z wiara. To prawo laickie ma obowiazywac a nie boskie?

4 polubienia

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Znowu te nudy?..

Jednak zanim coś napiszę powinienem choć trochę pomyśleć. Prawa laickie ponad bożymi? Widział to kto?image
Miłe panie w moherach, przywołajcie mnie do porządku. image

2 polubienia

To ja siedzę cicho… :money_mouth_face:

1 polubienie

Tak właśnie myślę że Ty Elu nie z tych.image

3 polubienia

No cóż… :sob:

1 polubienie

A ja mam pare motkow wloskiego akrylowegi “mohera” z tamtych czasow. Nawet na berecik z klubowym szalikiem by wystarczylo…

2 polubienia

Spoko Ela, jest już coraz bliżej :slight_smile:

Rozumiem że sobie na zimę wydziergasz. :grinning:

A gdzie ja tu w tym bede chodzic?
Nakrycie glowy to sie nosi latem, bo slonce mozg wypala i nie jest to z moheru :laughing:

2 polubienia

Jak to gdzie? Do kościółka.image

Ja jesli swiatynie odwiedzam to turystycznie. Lub czasem w ramach ewentow socjalnych typu chrzciny, komunie, sluby, pogrzeby. Rozumiem potrzebę zepsucia humoru bliznim nowym nabytkiem, ale targowiska proznosci podlane aberracjami typu swiety i nieomylny kapłan jako posrednik do zbawienia wiecznego nie dla mnie.

2 polubienia

Przychylam się do takiej postawy. Chociaż moja mama sporo wysiłku poświęciła aby wyrobić u mnie większy pociąg do naszej wiary. Wtedy jednak nie mówiło się jeszcze tyle o tym jak tam czasem cuchnie.

1 polubienie

ja mialam okazje troszke zobaczyc od srodka, bo z koscielno-katolickiej rodziny po mamusi jestem.
tak, ze zmoheryzowanie mojej mamy nie jest przypadkowe.

2 polubienia

Trzeci film braci Sekielskich ma byc o Janie Pawle 2. Grubo. Święty zostanie przeklęty?

Fantazja Cię ponosi.

1 polubienie