Powinni z tym filmem poczekać?

Covid jest teraz wazniejszy. Film nie będzie miał odpowiedniego przebicia. Obejrzysz? Widzieliście 1 część?

16 maj, 10:00 na YouTube.

2 polubienia

obejrzec obejrze.
covidem to juz rzygam, zawsze bedzie jakas domiana tematyki.

4 polubienia

Obejrzę na pewno! Wreszcie o czym innym…

3 polubienia

Jest to jakaś alternatywa dla tematu przewodniego od marca 18-go, ale…
to już było, niczego nie zmieni w świadomości ludzkiej, to kolejne ofiary pedofilów, ot co.

1 polubienie

Ludzie teraz z nudów obejrząl

5 polubień

Kolejne dramaty. Skrywane latami.

3 polubienia

Jestem tego samego zdania. Sekielscy powinni temat zmienić,

@Devil, tak na dobrą sprawę, jeszcze setki takich ofiar milczy, kolejna odkryta już niewiele zmieni.

3 polubienia

I to jest przykre. Zachód lepiej radzi sobie z tym problemem.

1 polubienie

nie zawsze sobie radzi, w wiekszosci krajow europejskich sprawy byly zwykle przedawnione, dopiero od niedawna wzieto sie za uzupelnianie luki prawnej.
w USA to nie wiem, ale w wiekszosci stanow slowo przedawnienie zdaje sie nie istnieje?

1 polubienie

Ale żyjemy tu i teraz. Co mogę więcej powiedzieć? Żal mi ofiar, brzydzę się oprawcami, od dawna mam świadomość, że takie rzeczy się dzieją. Te filmy pokazują jednak,że sprawy nadal zamiatane w Polsce pod dywan.
Gdyby tak zorganizować pozew zbiorowy, rozprawa w Sądzie z udziałem publiczności, skazać oprawców na więzienie ( nie odesłanie do innej parafii), to może, może.

4 polubienia

Potrzebny nam lewicowy rząd.

1 polubienie

Nam potrzebny konkretny kopniak, jakaś “bombeczka”, wszystko zrównać z ziemią, i zacząć budować coś nowego.
Wspólnie, bez względu na poglądy . Podaj cegłę, podaj cegłę, zbudujemy nowy dom :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Zajechało propagandą spod znaku sierpa i młota.
Rewolucja?

2 polubienia

A czemu nie? jest ci u mnie jeszcze granat w świątecznym ubraniu :stuck_out_tongue:

4 polubienia

rzad nie musi byc lewicowy, mi wystarczy antyklerykalny i rozsadny w sprawach gospodarki, nie duszacy podatkami i promujacy ludzka inicjatywe.

4 polubienia

A ja mam panzerfausta w szafie.

1 polubienie

a ja wiatrowke pod komoda.

1 polubienie

Ostatnio jeżdże czołgiem…

1 polubienie

Dlaczego rząd ma być antyklerykalny?
Czy nie wystarczy ustawić KK w państwie na równorzędnych prawach jak inne instytucje?
Ja wiem że to jest dziś niemożliwe, wprost niewyobrażalne, czysta utopia, ale może jednak za 10, 20 lat społeczeństwo dojrzeje do takiej normalności.

3 polubienia