Prezes schodzi ze świecznika do roli szarej eminecji

Nie miej złudzeń. Bez Kaczyńskiego Morawiecki nie zrobi nic. I nikt inny. Kaczyński wszystko wie, co się dzieje w szeregach. Tylko, że mentalnie tkwi w czasach Gomułki. I ma większą władzę od niego. Gomułka miał silną wewnętrzną opozycję w osobie Moczara i zależny był od Moskwy. Kaczyński tego wiązadła nie ma.

Co do Gowina, to wystarczyło, że się nie zgadzał. To tak samo, jakby chciał mieć coś do powiedzenia.

2 polubienia

Ciekawe tylko dlaczego Duda tańczy jak mu prezes zagra ( Duda jeździł wieczorami do Kaczyńskiego podpisuje wszystko co mu podstawią ) policja tańczy jak prezes zagra stoją dzień za dniem pod jego domem i go pilnują nawet jak go nie ma w domu wcześniej jeszcze stał ambulans itp.Nie zauważyłeś jak wszyscy tańczą w okół Kaczyńskiego?

1 polubienie

Spółki, spółeczki i kasa, dużo kasy…

1 polubienie

Ale to ze Morawiecki nie gada jak Gowin to nie znaczy ze nie odpowiada za nic samodzielnie… To np Czarnek sam decyduje o edukacji… Kaxzynski woe jaki jest czarnek i go ustawil na stolku… cos jak menadzer klubu pilkarskiego robiąc zmiany w skladzie🤣

To po co hejt na morawieckiego czarnka suskiego itp itd jezeli wedlig was to wszystko kaczynski ?? XD

Ten hejt jest właśnie z tego powodu, że cały rząd, to pozoranci.

1 polubienie

Ale hejt jest za poszczegolne dzialania…
Wedlug mnie? Za bardzo wywyzszacie tego kaczynskiego XD

Policja to wcale nie jest zadowolona z tego policjanci mówią że to najgorsza robota takie siedzenia w radiowozie nic nie robienie po całych dniach i czekanie nie wiadomo na co dlatego że starszy pan ma paranoie i się boi

1 polubienie

No ok, ale mi chodzi o wiekszosc cale mnostwo mniej istototnychh dla jego wizji, dzialan rzadu… xd

Wiem.

Dokładnie tak. Z tym, że te działania są na polecenia Kaczyńskiego. Oczywiście, Morawiecki i inni mają trochę swobody w sprawach drobniejszych, ale w rzeczach strategicznych, bez Kaczyńskiego się nie da. A efekty tego widać już wyraźnie i nie są to dobre efekty.

1 polubienie

Spowolnienie gospodarcze obiecywał i słowa dotrzymał przy okazji inflacje też

1 polubienie

No i o to mi chodzi… Kaczynski sie wtraca w sprawach kluczowych dla jego wizji polski.

Nie daj Boże spełnienia tej wizji.
Kaczyński się nie wtrąca, on nakazuje, a oni wykonują.

1 polubienie

Ale na co dzien rzad zyje wlasnym zyciem xd

Tylko, trzeba jeszcze wiedzieć, na czym to własne życie rządu polega.

1 polubienie

Nir byloby problemu gdyby zostal premierrm xd

Bardzo, aktualnie złej sytuacji, by to nie zmieniło. Ale Kaczyński nie chce brać całkowitej odpowiedzialności za to co się dzieje i woli działać zza pleców innych. Odpowiedzialność się wtedy rozkłada na wielu, a nie na jednego. On to tak rozgrywa, że ten hejt, o którym wspominałeś, nie idzie tylko na niego. Ma też ciągle poparcie 30% upoważnionych do głosowania.

2 polubienia

W razie czego ręce będzie miał czyste nic nie zrobił żadnego stanowiska nie miał Morawiecki Duda i inni byli nie zależni kto mu co udowodni?

2 polubienia

Trafiłeś w sedno.

2 polubienia

Ano widzisz. Ziobro wie, że jak się wykaże to notowania wzrosną nie jemu, tylko PiS-owi… :wink:

1 polubienie