Zbliżającej się kadencji, dwie przedstawicielki opozycji, tym samym pokazał jak wielkim i niezależnym jest władca Polski. Myślicie że Bronisław “bul” Komorowski wybrał by na marszałka seniora kogoś z pisu? Szczerze wątpię …
Wątpię.
No właśnie.
A nie jest przypadkiem tak, że marszałkiem seniorem z definicji zostaje ten, kto jest w danej izbie parlamentu najstarszy?
O ile dobrze pamietam to marszalek senior to jest najstarszy wiekowo przdstawiciel zasiadajacy w sejnie lub senacie. I przynaleznosc partyjna nie ma znaczenia.
Ale nie byłoby tragedii i zdziwienia wśród opozycji(wiadomo sztuczna afera tutaj) gdyby wybrał Macierewicza naprzyklad bo mógł tak zrobić… A wybrał jednak samodzielnie dwie osoby z PO.
Widac macierewicz za mlody. Poszukaj sobie zyciorysow poslow.
Wielkim i niezaleznym???
Buhahahahahahahahahaha:))
Rany jak Ty czasem cos powiesz to mnie cos sciska za zoladek…
Dokladnie taka jest regulacja.I Fafikowi nic do tego…
Tak się przyjęło z tego co czytałem ale mógł wybrać równie dobrze kogoś z pisu, nie złamał by żadnego prawa. Gdyby wybrał kogoś z pisu to co myslelibyscie wtedy? Pewnie ze przecież tego można było się spodziewać po państwie pis… Ale gdy wybrał kogoś z PO jednak, to nie ma żadnego zachwytu nad jego gestem🤣 że co to za niespodzianka
Ale gdy wybrał z PO, to że jemu nic do tego. Czyli ani nie że to celowe działanie na poprawę wizerunku( choć tak pewnie było) ani nie że Kaczyński tak chciał.
To że wybrał posłów z PO jest niczym wobec Twojego sformułowania: Prezydent Duda wybrał…
Buhahahahahahahahahaha:))
Uważasz że nasz prezydent jest zdolny do takiego kroku?
Dla mnie wrecz niesamowite jest to, ze wybral SAMODZIELNIE!!!
Nie tłumacz. Szkoda klawiatury.
Dobra dobra bez obrażania xd
No w tej sprawie szkoda mi po raz 10ty pisać znowu to samo…
W ogóle czemu wy jesteście tacy ciężko kapujaxy…
Pozorant i prezydent… zaczynają i kończą się tak samo ![]()
A co to ma wspólnego z Panem Komorowskim?
Komorowski też był marionetką.