Płaca minimalna 2700 zł
Legalizacja związków partnerskich
Aborcja na żądanie do 12 tygodnia ciąży
Renegocjacja konkordatu
Edukacja seksualna zamiast religii
Zrównanie zarobków kobiety i mężczyzn
Zajęcia dla dzieci z cyberbezpieczeństwa
Darmowe dojazdy do szkół i obiady w szkołach
Emerytura obywatelska - 1600 zł
Czyste powietrze, zielona energetyka
Likwidacja umów śmieciowych
Podwyżki w budżetówce
Opodatkowanie kościoła .
Poza tymi czterema lub czteroma… przykładami, jestem za.
Związki partnersie nie, aborcja nigdy, renegocjacja konkordatu po co, skoro większość jest wierząca oraz edukacja seksualna okej, ale i też religijna, do wyboru.
Utopia…
niestety prezes i tak ich przebije kolejnym programem +costam.
Gdzieś mam związki partnerskie, ale reszta jest ok.
Nie za drogo dla podatnika?
no coz sa kraje gdzie te w/w pomysly dzialaja.
ja bym sie zastanowila nad kolejnym rozdawnictwem pieniedzy typu emerytura obywatelska.
Mnie też to akurat razi. Bo skąd na to wezmą. Reszta może być. Mają mnie
Nie. Uzasadnię kiedy indziej, bo się zmywam już.
Ogólnie jestem przeciwko lewicy obyczajowej. Cała reszta jest całkiem niezła poza tym.
Wahałam się przy związkach partnerskich, ale ,że każdemu wolno kochać, akceptuję całość.
no to tym sie roznimy. ale to i dobrze, bo jak by wszyscy mysleli tak samo to nudno by bylo.
Jak dla mnie za mało o gospodarce. No ale to lewica. Ważne że emanują euroentuzjazmem. Ja bym jeszcze dodał do tego - delegalizacja ruchów nacjonalistycznych.
Właściwie wszystko mi się podoba, ale też uważam, że sprawa obecnych wyborów jest w zasadzie przesądzona. Ludzie znowu polecą na plusy.
I to jest najgorsze. Za 4 lata Polska będzie już totalitarnym państwem poza UE. Jędraszewskiego zrobią wicepremierem.
Nikt wam tyle nie da,co my wam naobiecujemy.
co Ty - kardynalem chce byc i na papieza bedzie startowal.
jak nim zostanie to korone prezesowi podaruje.
ale zdaje sie jest inny temat w kwestii tego pana.
On papieżem? To ja już wolę apokalipsę.
Nie na plusy tylko na kogo niby innego? Zresztą skąd lewica weźmie kasę na takie obietnice? Pis ma wytłumaczenie skąd wziął… A o lewicy nie słychać żeby miała zamiar zlikwidować programy pisu więc jak chce niby zrobić to co obiecuje? Tak jak z PO… I tak jak większość komentuje… Ja też chcę wygrać zapowiadam place minimalna 5000tys i emeryturę 3 tys… Wybierzcie mnie… jeżeli chodzi o program wyborczy to opozycja jest kompletnie niewiarygodna zawsze… Nawet jeżeli chciałbym place minimalna 2700 to po prostu w to nie wierzę
To obietnice. Nie wszystkie będą spełnione. PiS też nie wszystkie spełnił. Nie ma kwoty wolnej od podatku, porządnej służby zdrowia i edukacji. Nie ma dobrych relacji z sąsiadami.
Jest tylko social. Wsadzasz 1000 zł, wyjmujesz 500.
Nie wszystkie spelnil jednak pod tym względem jest zdecydowanie najlepszy od reszty