Viktor Orban znalazł przyjaciela… Co o tym sądzicie?
Orban już nie będzie samotny po burzliwej miłości z Kaczyńskim(chociaż może po kryjomu się spotykają…)
Ogólnie źle się dzieje na świecie i w Europie.Być może ruscy maczają w tym swe łapy.
Polityka
Surowce, zbożem poganiane.
Mafia ruska jest i nie jest to Putin.
Ukraina ma coraz bardziej pod górkę. Amerykanie też powoli zaczynają analizować wydatki. Polska też na krzywy ryj. Nie jest dobrze.
Wojna okopowa, na wyczerpanie i to na wielu frontach.
Amerykanie Ukrainy nie porzucą. Zbyt wiele zainwestowali
A Polska tylko do 15 października haha
Fakt pozyczkodawca nie zabija dluznika. Przynajmniej nie od razu.
No cóż…Podobno to żadna niespodzianka.Podobno Słowacy nie znoszą Ukraińców a partia o której wspominasz,nie miala nic innego do roboty jak tylko podpiąć sie pod ten nurt…
W takiej sytuacji można nie wydać na kampanię wyborczą ani grosza
Przyznaje bez bicia że akurat Słowacja,kraj bez większego znaczenia,nawet w naszej części Europy,mało mnie dotąd interesował.
I nie mogę zrozumieć JAK partia socjalistyczno ludowa,może mieć opinię prawicowej???
Ktoś tu jest albo głupi albo kłamie w najlepsze…Albo to ci sami co pis nazywają prawicą
No ale…Moze nie powinno mnie juz nic dziwić…Wszak pochodze z kraju w którym zwiazek zawodowy obalił komunę…
A to niby dlaczego?
W Polsce wspolczucie wobec ofiary zbrodniczej napaści,mimo hałaśliwych oponentów,jest silniejsze niz w innych krajach i to o kilka długości.
Owszem,Polacy są humorzaści i jak im sie znudzi to"zmienia kanał".Ale na miejscu polityków nie lekceważyłbym dotychczasowego dorobku względem sowieckiego barbarzyństwa!My akurat DOSKONALE wiemy,co to oznacza.2 wojna trwala niespelna 6 lat,sowietyzm trwa w najlepsze ponad 100 lat i dewastuje wszystko czego tylko dotknie,przy okazji mordując na nieporównywalną z nikim skalę…
Nie wiedziałem
Miałem na myśli że po 15tym października znowu ukraińskie plony będą płynęły w najlepsze bo już po wyborach
Powiedzmy inaczej. Nic tak nie zaciesnia wspolpracy jak wspolny wróg, ktory ? W przeciwienstwie do gier komputerowych? Zycie mamy jedno
Wspolny wrog zaciesniający współpracę i do tego,kosztem historycznych potworności…To jest po prostu bezcenne!
I tylko tak można budować przyszłość.Kazda alternatywa to eskalacja nienawiści a w konsekwencji,predzej czy pozniej,wojna…
Od czasu do czasu,pojawiają sie rozmaite badania z których to wynika.Co najwazniejsze,to nie partia daje przykład ale tłum wymusza nastawienie antyukraińskie,na politykach!
A to juz nie są żarty.
Zresztą,jakimś cudem,nasi sąsiedzi w przeciwieństwie do nas,mają wręcz prawicową tradycje historyczną.Tylko…Czy to faktycznie prawica czy moze bardziej faszyzm…To juz do innej analizy.
Może mniejszość romska oraz węgierska na to wpływa
Na szczęście Słowacja jest najmniej istotna wraz z Węgrami z sąsiadów Ukrainy. Rzeszów ciekawszą opcją pozostaje
Nie mam pojecia jak to dzisiaj tam wygląda.
Kiedyś nie mieli nic do powiedzenia.Politycznie oczywiście bo ichni cyganie to odpowiednik Hunów i najazdów tatarskich z 13 wieku,przerobiony na wspólczesną modłe i nie spodziewałbym sie cienia sympatii wobec nich…
Rzeszów ciekawszy od Węgier?
No tu chyba przesadziłeś.Budapeszt jest cudowny!
Budapeszt to opozycja względem Viktora Orban więc masz rację
Tak odbiegając od tematu…
Mowi sie że to my byliśmy najweselszym barakiem socjalistycznego obozu…
I faktycznie,tak było.
Ale jednocześnie,patrzyliśmy tęsknym okiem na inne swobody i jakości,obecne choćby na Węgrzech czy w Jugosławii.
I pod tym kątem patrząc,gdyby nie Gierek…Aż strach pomyśleć
A Lelon żartujący z Zelenskiego -przepraszam, że obok tematu-jest głupi