Tak pomyślałem, że nie prościej byłoby wzorem muzułmanów na przykład ukamieniować takiego nieletniego bandytę? Chyba z tą emigracją to zaczynam rozumieć. Po co nam nowi fanatycy, jak tu na miejscu znajdą się starzy, swojscy?
Nie żebym pochwalał zachowanie chłopaka, ale policja? Ja prdl…
Przed chwilą to czytałem i też zamierzałem o tym napisać.
Podstawowe pytanie: co ma do tego policja? Czy popełniono jakieś przestępstwo? Żyjemy w państwie, w którym policja ochrania całą dobę dom szeregowego posła, a teraz jeszcze ma pilnować czy ktoś nie łamie obrządków religijnych?
Chcieliście PiSu, no to macie!
No to mamy!!.. xd
czytalam, moze ksiedza by na jakies dluzsze wakacje bo sprawia wrazenie wyalienowanego z rzeczywistosci? a sa takie piekne miejsca na swiecie…
ja od czasu jak Hiszpanie zrozumieli, ze w Wigilie jest zwyczaj lamanie sie poswieconym oplatkiem (nawet im sie to podobalo) to po uslyszeniu, ze w niektorych regionach Polski daje sie rowniez oplatek inwentarzowi domowemu i ludzkim glosem zwierzatka mowia, w ramach doswiadczenia tymze oplatkiem usilowali mi kota nakarmic, zeby sprawdzic czy dziala? to juz sie niczemu nie dziwie.
w kwestii ogolnej kot probe przezyl, gadac z glupkami nie chcial.
Podobno jeżeli osoba opętana nad którą są odprawiane egzorcyzmy wypluje hostię i nie potrafi jej ponownie przełknąć to znaczy że demon zwyciężył.
Może klecha wyszedł z takiego założenia. Miał ujrzeć antychrysta w ciele smarka. Doszło do profanacji ciała Chrystusa. Tylko po co policja. Do takich rzeczy wzywa się inkwizycję, torturuje i rozpala stos.
A co według ciebie miał zrobić ksiądz? Rodzice nie wychowali to policja musi…
a jak rodzice muzulmanie, satanisci albo o zgrozo ateisci?
idea sluszna, salki katechetyczne przerobic na sale tortur?
Z policją popełniono błąd. Tu trzeba wzmocnionej brygady antyterrorystycznej. Plus kilku egzorcystów. A wyrok powinien być bezlitośnie wysoki. Taki młody, a już zbrodniarz.
Zalecam dodawanie do hostii aromatów identycznych z naturalnymi. Muszą smakować młodzieży. Np. smak boczku, pizzy albo coli.
Niestety nie można tak na chama… Wiadomo że najprościej ale jaki później byłby lament niewiernych… Mamy 21 wiek… Dziś są za mocni…
Ksiądz:
“Mamy specyficzny czas, jesteśmy tuż przed Wszystkimi Świętymi. 31 października jest Halloween i często dochodzi do tego, że grupy osób są wynajmowane, by kraść hostię i dochodzi do profanacji na czarnych mszach świętych. Teraz ostrożność trzeba wzmóc”.
Mówiłem że klecha bał się złych mocy. Nadchodzi antychryst moi drodzy. Bądźmy czujni. Może posiadać znaki szczególne np. tęczę lub dynię.
Czy tylko mnie tam najbardziej uderzylo wyrażenie “czarna msza święta”? Ksiądz ma chyba jakieś braki w wiedzy w “swoich” tematach.
A co do samej sytuacji, chłopak nie miał prawa zachować się tak, jak się zachował, ale też wzywanie policji do takiej sprawy jest, delikatnie mówiąc, dziwne, bez przesady…
Doszło do profanacji ciała Jezusa.
Istniała groźna przemiany tego młodzieńca w bestię z rogami.
Wandal. Przecież policję wzywa się nawet bo ktoś nad tobą zakłóca ciszę nocna…
ja tam policji nie wzywam.
rano wlaczam Vadera albo cos w tym stylu do sniadania…
A tak na marginesie dodam ze lubie takie pytania jak autor wiecej objasnia
a nie daje tylko link do artykulu!!! (Wtedy pytanie pomijam)
Trochę tak, ale z drugiej strony pod wandalizm wchodzi schowanie hostii do kieszeni? Raczej nie ten paragraf.
Hałasowanie (chociaż moim zdaniem, dopóki ktoś naprawdę notorycznie nie drze mordy w środku nocy, to jest też przesada), śmiecenie, niszczenie mienia itd.-tak. Ale…schowanie opłatka. Jakoś mi to z wandalizmem nie gra
Czekam na naśladowców.
I prowokatorów…
Założę się o…będą na pewno. Jaki fajny sposób by wk… mohery,.