Większą będziesz miał połowę, jak na mrowisku usiądziesz, albo dupę do ula wciśniesz.
Zero od pięciu lat dąży do wprowadzenia tego prawa. To ma oprócz oczywistych zagrożeń dla obywateli dodatkowe “smaczki”
Po śmierci konusa, Zero z łatwością przejmie kontrolę nad pisiackim majątkiem.
Drugą “zaletą” jest możliwość kreowania i kontrolowania posłusznych władzy oligarchów.
p.s. Tekst o zabraniu się za elity z napchanymi kieszeniami emanuje taką mizerią intelektualną, że wstyd to komentować
Dzięki starałem się xd
Ale co się dziwić? Kułak zawsze wrogiem komunisty! Pis nie jest żadną prawicą… Bierut też do kościoła chodził.
A pisałeś że to niby słowa Dudy
W pierwszym odruchu, po przeczytaniu tekstu, chciałem powiedzieć że to pomysł samobójczy. A potem pomyślałem: a kto im postawi zarzuty i da radę udowodnić choćby łamanie konstytucji? A przed kim oni zechcą się tłumaczyć i swoje udowadniać? Przed tą mniejszą połówką z ostatnich wyborow? Nie, tych mają w swoim szlachetnym zadku. A ta druga połowa nie będzie uzasadnienia ani tłumaczenia oczekiwała, oni nawet się nie zorientują o co chodzi.
I tu jest problem demokracji i populizmu
To jest niewiarygodne.I ja w to nie wierze.
Spośród znajomych rodziny byly takie dwie za komuny,bardzo bogate.Jedna w Poznaniu,druga na Śląsku.Rozmaicie tępione,najczesciej podatkami o ile pamietam bo na szczegóły byłem za mały.Ale nigdy nie przestali ci ludzie być bogatymi i nigdy nikt nie uczynił zamachu na ich uczciwość.I ani w stanie wojennym,ani w innych latch protestów,nikt nie naruszył ich prywatności.Naloty i kontrole,tak ale tylko w miejscach pracy.Albo plaster przy wyjazdach…[Jeden z tych znajomkow byl sędzią miedzynarodowym hokeja na trawie]
Tu juz sama władza i bestialstwo służb bezpieczenstwa nie wystarczy.Tu bylaby potrzebna nienawiść czerni i wszelkiej,zawistnej tłuszczy ktora zyje z donosicielstwa i zaglądania do cudzych kieszeni.
Odpowiedzcie sobie sami na ile to jest wyobrazalne i na jaką skale do przeprowadzenia.I kiedy.
Mozemy sie umówić ze wrócimy do tematu.24.07.20…
To jest takie pokazywanie ludziom że “my się za tych bogatych bierzemy” W myśl zasady jak sumsiod ma to skund? no musioł ukraść.
I jeśli sie taki mechanizm uruchomi,zacznie sie polowanie na ludzi.Za to jednak trzeba bedzie wynagradzać bo kazde bydle w ludzkiej skórze,każda kanalia nigdy nie robi niczego za darmo.Moze jedynie baby co siedzą cale życie w oknie zadowalają sie ględzeniem z sobie podobnymi…
Nieee w Polsce jeszcze często panuje zasada “mnie nie stać więc jego też nie może być stać”
Przetrzyj oczęta i wkuj na pamięć Orwella…
sadystka
ale tez byly dystopie
Korea jak nic
Po mału stajemy się kolejną Portugalią czy Grecją
A jak myślisz ? Na ile jest w stanie utrudnić ten negatywny trend Opozycja w sejmie ?
A jak!!!
@anon52897632 nie stajemy sie.
nie porównuj krajow z dwoch roznych biegunow.
Sugerujesz, że w Portugalii i Grecji jest gorzej ?
PS. Odpowiedz na pytania na priv
jest inaczej
w Grecji nie bylam i nie znam poza tym co mozna znalezc w necie, ksiazkach lub posluchac od znajomych
niestety grecka kojarzy mi sie z niejakim Zorba, co to mial ochote na wlasnym grobie zatanczyc.
edit. jescze jest kretenczyk El Greco
https://mnk.pl/images/upload/wystawy/czasowe/2016/konserwacja_El_Greco/ElGreo_po%20kons_detail.jpg
Portugalie znam. mowia tam w chrzescijanskim narzeczu i karmia dobrze i niedrogo.