No właśnie, ja sądziłam, że te standardowe nielimitowane rozmowy mam! i smsy TEŻ!
W punkcie dowiedziałam się dwa dni temu, że oni nie mają podglądu w nasze umowy, rachunki i za co płacimy. A zawsze myślałam, że mają. Wszystkie sieci dawały gigantyczne zniżki, ale mi ten abonament naprawdę pasował. MMSy płatne i rozmowy na stacjonarne też. Rzadko gdzieś na takie numery dzwonię. Wszyscy mieli wyższe, a jakieś marne 2 giga na 2 lata, to co to za rarytas, żeby pchać się w nowe umowy na 24 miesiące. Bez sensu. Na kartę, owszem, było ciekawiej, ale byłam tak niemile doświadczona kartą (jako dodatkowym rozwiązaniem w innej sieci), że karta stanowczo mnie nie interesowała. Poza tym telefon stacjonarny mam w domu w innej sieci, internet domowy w innej i komórkę w innej. Rozważałam połączenie tych rachunków. szukałam fajnych ofert. Byłam rozdarta, a czas leciał.
No widzisz i tu chodzi o zasięg. Nie chcę pakować się w coś, co zasięgu nie złapie i będę 2 lata czekać na zmiany?
Co polecasz? chciałabym zostać przy swoim numerze telefonu.
Możesz przejść do dowolnej sieci ze swoim numerem.
Teraz tak. Nawet na kartę (nie wiem, czy wszystkie, czy tylko niektóre) podobno można mieć swój numer.
Przeniesienie numeru to nie problem.
Bingola, a pamiętasz mój temat, gdy pisałam, że mi doładowanie pożerało kolejne sumy w ciągu minuty? Co prawda nie doładowałam w czasie, gdy przychodził sms podpowiadający, ale jak już doładowałam, to wciągnęło mi 30 zł tuż po doładowaniu, potem 10 zł… Nawet dziewczyna z punktu mi doładowywała i przy niej powtórzyło się to samo w playu. Uważam, że jak nie ma doładowania, to mi blokują, a tu doładowuję, a kasa znika… To nie jest fajne. Nikt nigdy z czymś takim się nie spotkał.
Wiem, tylko gdzie? to jest pytanie, na które jeszcze szukam odpowiedzi. Nie wiem, co wybrać. W plusie nie zostanę, bo nie mają nic ciekawego…
Ja jestem w Vectra i na razie Ok. Mama i siostra są w Play i też sobie chwalą
Chodzę i już wstępnie się orientuję, ale kuszą też mnie jakieś wynalazki typu: plush, nju, vectra, virgin, otvarta… tam dają dużo za niewielką kwotę, tylko, że jak czytam opinie, to już nie wiem, czy są uczciwe, prawdziwe, czy podstawione. Kolega ostatnio podpisał umowę w plushu, bardzo fajną za 25 zł na 2 lata i do tego nielimitowane i 15 giga… Jeszcze z niej nie korzysta, więc nie mogę podpytać. Moi znajomi są tylko w tradycyjnych sieciach i każdy coś innego ma.
W Playu też dali mi fajną ofertę na połączenie moich 3 abonamentów (komórka, stacjonarny i internet) ok.95 zł, ale boję się, że internet może być gorszy niż ten z netii, który mam.
Polecam ci Plus Na kartę. Plush jest dla małolatów, bo tam sa jakies instagramy, mesengery i inne bajery. Dowiem się jutro w pracy i ci napiszę na PW co i jak, czy można zamienić abonament na kartę z zachowaniem numeru (ale na 99% tak)
W każdej sieci na prepaid wydasz około 20-30 złotych miesięcznie i dostaniesz w tym trochę internetu i minut. Mogą też zaproponować Ci abonament za 20 złotych, ale muszą Ci dać wtedy więcej niż w prepaidzie. Te “wynalazki” wcale nie muszą być złe
Warto zmieniać operatora albo twardo negocjować warunki ze swoim podając im konkretne ceny usługi jakie Ci oferuje inni. Ogólnie nowi klienci zawsze maja lepsze oferty i jak operator ma podpisany kontrakt to ma Cię głęboko w dupie…niestety
He, he, a już myślałam że tylko ja mam przeprawy z operatorem!