Przy sobocie należy się Wam quiz dla oczytanych

Zapraszam na QUIZ wiedzy o postaciach literackich!

KLIK!
Uwaga na ostatnie pytanie! :slight_smile:

4 polubienia

Komplet

2 polubienia

W ostatniem pytaniu chodzi o tzw otczestwo… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

wyszlo 15/15, ale Paragraf 22 ustrzelony, bo nie czytalam.
a co do ostatniego pytania? akurat to otczestwo nie nazwisko, wiec mozna uznac za zbieg okolicznosci.

3 polubienia

wlasnie to samo napisalam…

1 polubienie

Określmy, że jest to quiz dla każdego. :thinking: :yum:

2 polubienia

Mogę nie przystępować, oczekując quizu dla ociemniałych ?

2 polubienia

Dziś ponoć dzień brajla jest.

2 polubienia

@okonek, pytań było 15!

2 polubienia

Malenkaja oszibka. :thinking:

3 polubienia

juz poprawilam, tak dobrze szlo, ze nawet nie zwrocilam uwagi ile tych pytan bylo… :hot_face:

1 polubienie

12/15
Imienia Róży nie czytałem, imienia osła nie pamiętam tak jak i tego któremu bije dzwon.
Resztę znam ale i tak mi przy was jakoś wstyd. :neutral_face:

3 polubienia

Imię Róży polecam.

3 polubienia

Troche sie pogubilem ale zem dzisiaj po przejsciach…12/15 a zle Lem,Folwark,z ktorego chyba juz nic nie pamietam oraz to ostatnie bo na chwile zglupialem a w takich chwilach,“łzy po plecach mi lecą z powodu zeza rozbieżnego” :wink:

3 polubienia

Przyznasz, że to ostatnie pytanie mi się udało! Na to nazwisko zwrócił uwagę mój syn, bo niedawno przerabiał tę lekturę w szkole i przeczytał ja jako jeden z kilku uczniów w klasie.

1 polubienie

Quiz świetny. Ja te wszystkie książki mam przeczytane no i bardzo dobrą pamięć do tego, co czytam. Treść książki o wiele lepiej pamiętam, niż treść filmu.

3 polubienia

15/15 ale nie wszystko wiedziałam tak na 100%. Czasem było to takie na wpół zgadywanie a na wpół wiedza. Takie niepewne… :face_with_hand_over_mouth:

4 polubienia

Pfff ja nic nie czytałem a mam 6 :rofl: Chociaż do końca pierwszej połowy miałem 0 do 7!
No wiedziałem wiedziałem niektóre… Nie jestem aż taki “harmonijny” :rofl:

2 polubienia

No i proszę. Pięknie.

Tylko w niektórych za bardzo nie nie wychylaj, bo tu od kujonów przezywają. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ja też przezywam, jak ktoś ma więcej ode mnie :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia