Zapraszam na QUIZ wiedzy o postaciach literackich!
KLIK!
Uwaga na ostatnie pytanie!
Zapraszam na QUIZ wiedzy o postaciach literackich!
KLIK!
Uwaga na ostatnie pytanie!
Komplet
W ostatniem pytaniu chodzi o tzw otczestwo…
wyszlo 15/15, ale Paragraf 22 ustrzelony, bo nie czytalam.
a co do ostatniego pytania? akurat to otczestwo nie nazwisko, wiec mozna uznac za zbieg okolicznosci.
wlasnie to samo napisalam…
Określmy, że jest to quiz dla każdego.
Mogę nie przystępować, oczekując quizu dla ociemniałych ?
Dziś ponoć dzień brajla jest.
@okonek, pytań było 15!
Malenkaja oszibka.
juz poprawilam, tak dobrze szlo, ze nawet nie zwrocilam uwagi ile tych pytan bylo…
12/15
Imienia Róży nie czytałem, imienia osła nie pamiętam tak jak i tego któremu bije dzwon.
Resztę znam ale i tak mi przy was jakoś wstyd.
Imię Róży polecam.
Troche sie pogubilem ale zem dzisiaj po przejsciach…12/15 a zle Lem,Folwark,z ktorego chyba juz nic nie pamietam oraz to ostatnie bo na chwile zglupialem a w takich chwilach,“łzy po plecach mi lecą z powodu zeza rozbieżnego”
Przyznasz, że to ostatnie pytanie mi się udało! Na to nazwisko zwrócił uwagę mój syn, bo niedawno przerabiał tę lekturę w szkole i przeczytał ja jako jeden z kilku uczniów w klasie.
Quiz świetny. Ja te wszystkie książki mam przeczytane no i bardzo dobrą pamięć do tego, co czytam. Treść książki o wiele lepiej pamiętam, niż treść filmu.
15/15 ale nie wszystko wiedziałam tak na 100%. Czasem było to takie na wpół zgadywanie a na wpół wiedza. Takie niepewne…
Pfff ja nic nie czytałem a mam 6 Chociaż do końca pierwszej połowy miałem 0 do 7!
No wiedziałem wiedziałem niektóre… Nie jestem aż taki “harmonijny”
No i proszę. Pięknie.
Tylko w niektórych za bardzo nie nie wychylaj, bo tu od kujonów przezywają.
Ja też przezywam, jak ktoś ma więcej ode mnie