gatunek ludzki jawi się jako jednoznacznie nieharmonijny, patologiczny, szkodzący, bezmyślny, barbarzyński?
Adres URL zdjęcia
- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie na ten temat
0 głosujących
gatunek ludzki jawi się jako jednoznacznie nieharmonijny, patologiczny, szkodzący, bezmyślny, barbarzyński?
0 głosujących
Bardzo ladne zwierzatko!!!
A ja raz widzialam, jak przez lesna polane biegla sarna! Z wrazenia przestalam oddychac!!!
Sarny harmonijne, boskie, cudowne są.
Pieknie wygladala i wcale sie nie bala…
Saren, to ja w naturze widziałem dużo w różnych okolicznościach. Przemiłe zwierzęta to są.
I bardzo ciekawskie.
W Niemczech i Holandii są prywatne hodowle sarenek. I wcale nie do spożycia przez ludzi, jak pierwotnie sądziłem. Kiedyś nocowałem w swej ciężarówce nieopodal takiej hodowli i poprosiłem właścicieli, by mnie wpuścili na teren. Musiałem przyrzec, że karmił nie będę i pozwolili. Nie chciało mi się stamtąd wychodzić. Oblazły mnie te harmonijne sarenki wkoło, przepychały się do mnie bardzo ciekawe mej osoby, Dawały się drapać i jeszcze się nadstawiały do czochrania. To było bardzo pozytywne przeżycie.
Ajjj, to ja Ci zazdroszcze! Do mnie raz przytulila sie LAMA!!! Coz za miekki pyszczek…
To taka zminiaturyzowana sarenka. Przez jakis czas sadzono, ze gatunek wymarly na skutek wojen na Półwyspie Indochińskim, ale na szczęście jakos bombardowania i napalm przetrwaly
Ale piękne zwierzątko! Ciekawe jak smakuje
Jest ich szesc gatunkow, ten ze zdjecia rzadki. A smakuje pewnie tak sobie, bo choc roslinozerny, pewnie jak wiekszosc dziczyzny suchy i twardawy na talerzu. Zreszta niewydajny - male toto i kosci duzo.
Co to za krzyżówka?
Oczywiście bezmyślnie przesadzili…
To nie krzyzowka, zwierzatko ma swoj rodowod w okresie miocenu - czyli jakies 20 do 5 milionow lat temu. Jak to zaczynalo trawke skubac to powstawały Alpy.
Wówczas wyzsze niz Himalaje.
Parzystkopytnee toto jest, choc nie wyglada