Przy takich harmonijnych i pożytecznych stworzeniach,

gatunek ludzki jawi się jako jednoznacznie nieharmonijny, patologiczny, szkodzący, bezmyślny, barbarzyński?

Adres URL zdjęcia

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Bardzo ladne zwierzatko!!! :grin:

1 polubienie

A ja raz widzialam, jak przez lesna polane biegla sarna! Z wrazenia przestalam oddychac!!! :grin:

1 polubienie

Sarny harmonijne, boskie, cudowne są.

1 polubienie

Pieknie wygladala i wcale sie nie bala… :slight_smile:

1 polubienie

Saren, to ja w naturze widziałem dużo w różnych okolicznościach. Przemiłe zwierzęta to są.
I bardzo ciekawskie.
W Niemczech i Holandii są prywatne hodowle sarenek. I wcale nie do spożycia przez ludzi, jak pierwotnie sądziłem. Kiedyś nocowałem w swej ciężarówce nieopodal takiej hodowli i poprosiłem właścicieli, by mnie wpuścili na teren. Musiałem przyrzec, że karmił nie będę i pozwolili. Nie chciało mi się stamtąd wychodzić. Oblazły mnie te harmonijne sarenki wkoło, przepychały się do mnie bardzo ciekawe mej osoby, Dawały się drapać i jeszcze się nadstawiały do czochrania. To było bardzo pozytywne przeżycie.

3 polubienia

Ajjj, to ja Ci zazdroszcze! Do mnie raz przytulila sie LAMA!!! Coz za miekki pyszczek… :grin:

2 polubienia

To taka zminiaturyzowana sarenka. Przez jakis czas sadzono, ze gatunek wymarly na skutek wojen na Półwyspie Indochińskim, ale na szczęście jakos bombardowania i napalm przetrwaly

2 polubienia

Ale piękne zwierzątko! Ciekawe jak smakuje :rofl:

Jest ich szesc gatunkow, ten ze zdjecia rzadki. A smakuje pewnie tak sobie, bo choc roslinozerny, pewnie jak wiekszosc dziczyzny suchy i twardawy na talerzu. Zreszta niewydajny - male toto i kosci duzo.

Co to za krzyżówka?

1 polubienie

Oczywiście bezmyślnie przesadzili…

To nie krzyzowka, zwierzatko ma swoj rodowod w okresie miocenu - czyli jakies 20 do 5 milionow lat temu. Jak to zaczynalo trawke skubac to powstawały Alpy.
Wówczas wyzsze niz Himalaje.
Parzystkopytnee toto jest, choc nie wyglada :laughing: