Przyjąć czy nie przyjąć?

Mapa nie stanowi prawodawstwa.

Oczywiście, ale tu chodziło o cóś inne, że się tak wyrażę… :grinning:

Właściwym?
Chcesz przesuwać granicę czy przemieszczać ludność?
Już tacy byli z sowieckim" paszportem" na ogół…

Nie mam takich ambitnych zamierzeń. Ale, zawsze tak było i jest, że patrząc na mapy geopolityczne, głowa mogła rozboleć.
Często studiowałem mapy dawne i, prawdę mówiąc, te aktualne, jak zawsze, sugerują różne draki. Oczywiście nie piszę o wszystkich, tych ustabiizowanych na myśli nie mam, ale ostatnio oglądałem sobie mapy okołorosyjskie i wewnątrz rosyjskie i łeb mi zatrzeszczał z tego, co może być po upadku fiutina, który się zbliża. Już tam wypełzają i czają się najgorsze demony islamskie, np…

2 polubienia

No to jesteś w samym środku inferna.
I wiesz że nie tylko islam (choć przede wszystkim) stanowi początek wszelkich wojen.
Drugim źródłem jest od zawsze,wszelka mutacja komuny,bez względu na oficjalny ustrój .
Warto też zauważyć że ten świat,o wielkości kontynentu, jest niesprawiedliwie,od lat,pod jednym butem.
Dlaczego?
Ponieważ wygodnie jest wszelkim czeczenom i kadyrowcom,korzystać z pomocy Moskwy niż samemu zarabiać.Prawdziwe niebezpieczeństwo polega na tym że afrykańska dzicz powoli dochodzi do tego samego wniosku.
W takiej Nikaragui,po drugiej stronie świata,tylko z tego żyją.
Jak więc łatwo zauważyć,to moskwa jest głównym sponsorem terrorystów choć np.francuziki z ich potworna głupotą, twierdzą inaczej.
Ok.poszedlem zbyt szeroko.To już inny temat…

2 polubienia

Nawet opozycja stoi za tym by nie przyjmować.
Szykuje się ostry spór z Brukselą