Ludzie twierdzą,że to jednak pies jest najlepszym przyjacielem człowieka.
A tu popatrzcie-nie do wiary:
Ciekawe kiedy dojdzie do pierwszej awantury?
Od tego są przyjaciele by każdy wewnętrzny spór wspólnie rozwiązać, szkoda że to nie działa w wszystkich rodzinach, gdzie zdania często są podzielone i powstają spory, i kłótnie które nie prowadzą do rozwiązania problemu. Ale to zależy od wychowania w domu rodzinnym gdzie się potem powiela swoje ja
Z nudow zaczna sie klocic…
Z nudów to powinni odwiedzić Pytamy
Slyszalam tez taki poglad ze…
Kobieta - najlepszym przyjacielem czlowieka
Ciekawe kiedy się pozabijają.
Ja przyjaciół nie posiadam. To pojęcie od dawna jest martwe.
witaj w klubie osob bez przyjaciol.Jest zajebiscie,bo przynajmniej,nie ma na kim sie zawiesc.
Nie zabiegam o przyjaciół.
Znow posluze sie cytatem:
“Mawial madry Ben Akiba:
Strzez sie strzez przyjaciol swych
Wrogow jakos ujdziesz chyba
Nade wstystko strzez sie wiec przyjaciol swych”
pewnie nie jedna osoba z tego forum,by dolaczyla.
Wydaje mi się że nikt nie ma prawdziwych przyjaciół.
Kim jest taki prawdziwy przyjaciel? Czym się różni od dobrego kumpla?
Prawdziwym przyjacielem homo sapiens pozostaje pies. Istota ta szczerze i przez całe swoje życie kocha swego właściciela. Ufa mu. Olewa przy tym jego wygląd i stan konta. Nie wie co to kłamstwo i dwulicowość. Nie zna uczucia zazdrości.
To człowiek nierzadko ten układ łamie robiąc pupilowi krzywdę.
Miałam to szczęście, że doświadczyłam takiej wspaniałej, bezinteresownej przyjaźni, która trwała wiele lat ! Były kłótnie, krzyki, przepychanki słowne, ale nigdy nie było milczenia , obojętności, czy jakichś fochów - to wszystko nie miało racji bytu, choć różniłyśmy się diametralnie, jak dwa bieguny. … Ona - Strzelec, ja - Byk. To była tak nierozerwalna miłość siostrzana, że aż niewiarygodne. Sama zachodzę teraz w głowę jak to w ogóle było możliwe…
Były łzy wylewane w mankiet nawet w środku nocy obopólnie, pomoc wszelaka i bliskość. Takie oparcie i pewność, że nigdy jedna drugiej nie opuści w potrzebie, że nigdy nie zwątpi, że zawsze będzie stać obok, nawet, jeśli jej nie ma w pobliżu, to jest duchem.
Wiecie co? Moja przyjaciółka Małgosia już nie żyje (wcześnie odeszła)
Mieliście kiedyś takiego przyjaciela jak ja ??
To jest takie piekne i tak pieknie napisalas, ze az sie wierzyc nie chce ze to prawda
Mialas ogromne szczescie!
Miałam Atka, i już wiem, że trudno o taką powtórkę, bo przyjaźń, to również więź, którą się tworzy od lat z wszystkimi tajemnicami i szeptanymi zwierzeniami. No i zaufaniem przede wszystkim Jednak nie mówię nie, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć …
A ja Ci przypominam (bo gdzieś wyczytałam…), że miałaś dziś sprzątać !
Jednak “Co masz zrobić dziś, to zrób pojutrze” - będziesz miała chociaż dwa dni wolnego
@Aszka_J
Dzieki za przypomnienie
Zamiast sprzatania zrobilam wlasnie dosc pracochlonny obiad na jutro
w przerwach tylko doskakiwalam tutaj
Zrobilam tego obiadu sporo bo sasiadka to lubi i jutro jej zaniose. Ona mi czesto przynosi jedzenie a gotuje niezle (po turecku)
To też jakby pewna odmiana przyjaźni - gastronomiczno-wymienna
Ciekawie to ujelas
A teraz zmykam i do jutra
Dobranoc!
To samo chciałam powiedzieć Też już znikam. Pa !