Przyleciał kolos

Oglądaliście?

4 polubienia

Teraz obejrzalem…
Z wszystkich danych najbardziej szokuje mnie wysokosc,18 m… :flushed:

1 polubienie

No, ale to wysokości górnej krawędzi stateczników pionowych. Góra kadłuba jest na wysokości ok. 10 m.

1 polubienie

Ale żenujące były koszmarne pomyłki w mendach co do masy, ilości ładunku i innych elementów tego kolosa. Nie uniknęła ich chyba żadna stacja. No ale jedynie słuszne media rozbiły bank:

2 polubienia

No tak ale i tak starczy…Az po oczach bije.Mam wrazenie ze te wszystkie tanie linie lotnicze,z ktorych korzystam najczesciej,oferuja jakies kapsuly,w porownaniu z tym… :innocent:

1 polubienie

Te rejsowe Boeingi 737 sa dwa razy mniejsze. W każdą stronę!

1 polubienie

Zasługa Pana Kaczyńskiego :smiling_face_with_three_hearts: że po tylu latach wylądował na naszej ziemi xd

Ile ton materiałów propagandowych przyleciało? :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Chodzi Ci o kolosalne koszta, jak rozumiem? :rofl: :rofl: :rofl:
Czy o kolosalną głupotę? :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Sam transport kosztował 12 baniek. Wystarczyłyby dwa zwykłej wielkości transportowce by to przewieźć.

1 polubienie

A to ktoś się dogrzebał do kosztów? Bo była to tajemnica…

1 polubienie

Kolos przyleciał, bo działa na wyobraźnię. Od razu cała wierchuszka na lotnisku żeby zdjęcia sobie porobić :slight_smile: Pewnie wyszło cenowo na to samo co 2 albo 4 inne transporty, ale jak wygląda: Największy samolot przywiózł maseczki!
I kto jest najlepszy? My!
Profesorze, nie takie rzeczy robiliśmy w Pułtusku :wink:

10 polubień

8 polubień

Otóż to. Bareja nie tylko opisywał PRL… on był też wizjonerem

7 polubień

Jakoś miałem podobne skojarzenia. W tym stylu…:

1 polubienie

@Bingola wolabym kilka transportowych samolotow typu hercules
przerost formy nad trescia?

2 polubienia

Ja to go sobie obejrzałem, jak “fruwał” niedaleko chaty. Wychodzę Ci ja chyba na balkon, patrzę i widzę, że jakiś potwór leci … Nie, no takiego wielkoluda to jeszcze na niebie nie widziałem. Spojrzałem na 24flightradar … No tak, wszystko jasne Mrija, właśnie odleciała z Berlina … (Zawsze mi się wydawało, że to Miria). Parę filmów na jego temat obejrzałem w tutejszej tv. Był w Berlinie 2018 na pokazach lotniczych.

4 polubienia

Niedawno był cały film na National Geographic o tym cudzie.

2 polubienia

Czesi to przerabiali chyba przed miesiącem i podobnie, na lotnisku przedstawienie urządził sobie Babisš z Hamáčkiem i paroma innymi ministrami. Widocznie to teraz w modzie.

2 polubienia

Ciekawe czy gdyby maseczki przyjechały pociągiem to też by się na dworzec wybrali?

3 polubienia