Oglądaliście?
Teraz obejrzalem…
Z wszystkich danych najbardziej szokuje mnie wysokosc,18 m…
No, ale to wysokości górnej krawędzi stateczników pionowych. Góra kadłuba jest na wysokości ok. 10 m.
Ale żenujące były koszmarne pomyłki w mendach co do masy, ilości ładunku i innych elementów tego kolosa. Nie uniknęła ich chyba żadna stacja. No ale jedynie słuszne media rozbiły bank:
No tak ale i tak starczy…Az po oczach bije.Mam wrazenie ze te wszystkie tanie linie lotnicze,z ktorych korzystam najczesciej,oferuja jakies kapsuly,w porownaniu z tym…
Te rejsowe Boeingi 737 sa dwa razy mniejsze. W każdą stronę!
Zasługa Pana Kaczyńskiego że po tylu latach wylądował na naszej ziemi xd
Ile ton materiałów propagandowych przyleciało?
Chodzi Ci o kolosalne koszta, jak rozumiem?
Czy o kolosalną głupotę?
Sam transport kosztował 12 baniek. Wystarczyłyby dwa zwykłej wielkości transportowce by to przewieźć.
A to ktoś się dogrzebał do kosztów? Bo była to tajemnica…
Kolos przyleciał, bo działa na wyobraźnię. Od razu cała wierchuszka na lotnisku żeby zdjęcia sobie porobić Pewnie wyszło cenowo na to samo co 2 albo 4 inne transporty, ale jak wygląda: Największy samolot przywiózł maseczki!
I kto jest najlepszy? My!
Profesorze, nie takie rzeczy robiliśmy w Pułtusku
Otóż to. Bareja nie tylko opisywał PRL… on był też wizjonerem
@Bingola wolabym kilka transportowych samolotow typu hercules
przerost formy nad trescia?
Ja to go sobie obejrzałem, jak “fruwał” niedaleko chaty. Wychodzę Ci ja chyba na balkon, patrzę i widzę, że jakiś potwór leci … Nie, no takiego wielkoluda to jeszcze na niebie nie widziałem. Spojrzałem na 24flightradar … No tak, wszystko jasne Mrija, właśnie odleciała z Berlina … (Zawsze mi się wydawało, że to Miria). Parę filmów na jego temat obejrzałem w tutejszej tv. Był w Berlinie 2018 na pokazach lotniczych.
Niedawno był cały film na National Geographic o tym cudzie.
Czesi to przerabiali chyba przed miesiącem i podobnie, na lotnisku przedstawienie urządził sobie Babisš z Hamáčkiem i paroma innymi ministrami. Widocznie to teraz w modzie.
Ciekawe czy gdyby maseczki przyjechały pociągiem to też by się na dworzec wybrali?