Dla mnie złodziej jest złodziejem, niezależnie czy działał sam, czy z innymi złodziejami i adekwatnie do czynów powinien odpowiadać przed wymiarem sprawiedliwości. Niemożność rozliczenia polityków świadczy o słabości naszego państwa. Od dekad słyszymy o rozliczaniu poprzedników, jednak dotychczas jest to tylko czcze gadanie dla gawiedzi podniecającej się na myśl o kolejnym spektaklu w stylu ”Igrzysk i chleba”. W kwestii możliwości wyboru naszych ”elit” politycznych przez obywateli konieczne są daleko idące zmiany, jednakowoż żadna z opcji całego tego zdegenerowanego towarzystwa nie kwapi się, by cokolwiek zadziałać w tej materii. Ciekawe dlaczego …?
A poczekasz, bo oni juz nie sa na etapie podpiloeania galezi, na ktorej siedza. Tak sie wycwanili.
Z zewnatrz palcem nie kiwna, bo ta zaraza to juz nie lokalne ognisko epidemiczne.
Glbalna wioska?
Ja tez jestem za rozliczeniem każdego polityka, który popełnił przestępstwo, bez względu na przynależność partyjną. ALe jeżeli rządząca partia robi sobie prywatny folwark do wyciągania publicznych pieniędzy, to trzeba stosowac rozwiązania systemowe. Delegalizacja Solidarnej Polski i PiS, jako organizacji przestępczych jest moim zdaniem absolutna koniecznością
Tego nie wiem .Bardziej zastanawia w tym wszystkim dymisja Bodnara i objęcie teki przez obecnego. Czemu tamten nie chciał,co widział,czego się obawiał. Dla mnie większą wiarygodność w tym wszystkim miał Miś Kuleczka niż obecny Drwal ,wiarygodność oskarżeń i w jakimś sensie bezpieczeństwo też każdego obywatela RP Inną istotną sprawą jest odwołanie prezesów sądów,zamiana na swoich ,zmiany przy losowaniu składów sędziowskich.Zbyt grubą nicią to wszystko jest szyte Można powiedzieć rewolucja wymaga ofiar ale ostatecznie za jakiś czas zamieni się w wojnę.
Ziobro jak wróci to wygra
A pamiętasz acan,jak to pis i po,miały rządzić RAZEM?!
Czasy Rokity i Marcinkiewicza, czy jak mu tam było…
Myślę że warto o tym pamiętać.
Korwin chwalił się że grywał w brydża z tymi z LSD.I to nie raz.Nie wiem jak to się dawało pogodzić z tym co pisał w serii felietonów skupionych pod szyldem"Prowokacja?" [wyd.Wielkopolska Gazeta Handlowa].Cytuję:
“Dlatego właśnie socjalista nigdy nie może być przyzwoitym człowiekiem! Więcej:twierdzę,że można być mordercą,można być notorycznym złodziejem-a mimo to być człowiekiem uczciwszym od każdego socjalisty”
Przypadki skrajne i nie o nie chodzi.
Chodzi raczej o to że mimo pozornej nienawiści,sprzedawanej na potrzeby nienasyconych mediów,mamy do czynienia z pewną,nazwijmy to,"grupą zawodową"która krzywdy sobie na ogół nie robi.
Jaśniej?
Coorva coorvie,łba nie urwie!
No patrz, a u mnie na smartfonie jak w szwajcarskim zegarku. Tylko trzeba kliknac w odwolanie, bo ekranik malutki.
Ja to jutro na lapku sprawdze, czy tych skrotow tez nie ma - dzis to padam na poduszeczkę i byle do rana.
Minęło kilka godzin…31 wpisów ale avatar TYLKO Twój…Jakbyś sama ze sobą gadała…
To jest jak…sabotaż.Bo co pomyśli zbłakany wędrowiec?
Ano,najprawdopodobniej że tu czy w innym pytaniu,nikogo nie ma.
To oczywiście rodzaj fikcji bo…Nie ma już zbłąkanych wędrowców.