Przyszłość polskiej piłki kopanej?

Zebys Ty choc raz wiedzial o czym bredzisz.Spalilbym sie ze wstydu na Twoim miejscu.

spokojnie. kolega @GumowaKaczka to krzyżacki polonus i jednak wykazuje postepy w mysleniu. odrobina wyrozumialosci i cierpliwosci.

To ty teraz bredzisz… To co napisałem to realia w piłce nożnej… Co nie znaczy że to popieram… Jednak jako że jestem osobą wyrozumiała i tolerancyjna to nie mam nic przeciwko żeby jakiś polski klub z 7 ligi robił taka politykę i za dekadę może występował w LM a nie jak ci nieudacznicy z Warszawy czy z Poznania…którzy tylko sprzedaja gdy trafi im się dobra oferta

@GumowaKaczka nie zacietrzewiaj sie.
Odroznij zawodnikow od sponsorow i tzw. dzialaczy klubowych na ich uslugach.
@collins02, @GumowaKaczka lord Kilianin zwolennik sportu zrownowazonego, szef MKOl walczacy z zawodowstwem i dopingiem niestety lezy w grobie.
Wracamy do handlu zywy.m towarem w postaci zawodnikow. Cale szczescie, ze konczy sie to kontuzjami, a nie utrata zycia ja w przypadku gladiatorow

Nie będzie. Jeżeli oni muszą przepłacać piłkarzy na tym poziomie, płacąc im więcej niż w ekstraklasie… to jak myślisz ile trzeba będzie płacić zawodnikom w pierwszej lidze?
Zresztą na awans z okręgówki kupują byłych reprezentantów Polski… to kogo kupią w ekstraklasie? Reprezentacje Brazylii? Hiszpanii?
Dlatego nie będzie żadnej ligi mistrzów.

2 polubienia

Niezupelnie.
Kaprysy szejkow maja krotkie nogi.
Finansowanie F1 i Bahrein zalatwilo te kategorie.
Pilka w wydaniu zawodowo sponsorskim to karykatura.
Ale igrzyska z czegos sie finansuje.
Z naiwnosci widzow.
Florentino Perez jest jak pisalam uzdolnionym biznesmenem i Real traktuje jak przedsiebiorstwo. Majace przynosic zyski. Inwestorom.

No oczywiście że muszą przepłacać bo kto głupi chciałby grać w okręgówce mogąc grać w ekstraklasie… Przecież to jest logiczne xd Ale w ekstraklasie w cale nie muszą płacić tyle co legia ma budżet plac na 10 piłkarzy… Z pomocą takich piłkarskich emerytów jak Peszko, szybko wybija się do najwyższej ligi a później to kupią np bardzo dobrego piłkarza no w zasięgu legi bo będą mu w stanie więcej zapłacić niż legia i tyle. Nie muszą od razu ściągać odpowiednio piłkarskich emerytow z przeszłością w topowych klubach świata

I ttu sie mylisz. Kazde stworzenie boze z pilkarzem wlacznie to oportunista. Przepracowywac sie nie lubi.

Edytowalem

:smiley:. Emeryt tez czlowiek.
Obcinajacy kupony od wczesniejszej dzialalnosci.
Emeritus to byl wycofany z zycia publicznego, ale niekoniecznie darmozjad.
status znany od zarania dziejow - ktos, kto przezyl swoje i rada moze sluzyc. Niekoniecznie musialo sie to wiązać z wiekiem delikwenta, raczej z ochrona wiedzy jaka zgromadzil i mogl spozytkowac dla dobra spoleczenstwa.

1 polubienie