Nie wyobrażam sobie świata, Raju, bez ptaków, a bez ludzi łatwo sobie wyobrażam. No może jeszcze motyle, ryby i wiewiórki są cudownością.
Co jest mądrzejsze - ludzka cywilizacja, czy ptaki?
Nie wyobrażam sobie świata, Raju, bez ptaków, a bez ludzi łatwo sobie wyobrażam. No może jeszcze motyle, ryby i wiewiórki są cudownością.
Co jest mądrzejsze - ludzka cywilizacja, czy ptaki?
Świat bez ludzi musiał być piękny. Po co ewolucja wypuściła wirusa zwanego człowiekiem?
Eee po co ? Ze bys wiedzial ze moze byc jeszcze gorzej.
Co mnie rozbawilo z moja kicia kiedys, mowia, ze zwierzak nie ma swiadomosci wlasnej swiadomosci? Co do ludzi tez tak bywa. Kota zobaczyla swoje odbicie w lustrze i szukala siebie po drugiej stronie.
Efekt? Przybiegła z awantura, ze jest cos, czego nie ma
Myszowate i chomiki maja jedną wadę.
Za krotko zyja.
Tak.Ale jakie ładne są i fajnie jedzą trzymając w łapkach te ziarenka czy inne coś…
Moj chomik zyl trzy lata. Splodzil z chomiczka przyjacilki jedno pololenie. W tym ona byla albinoska, moj brazowy.
Trzeba bylo je oddzielic, bo tatus traktował potomstwo jak ewantualna pasze. Nie wiem czy to noe bylo efektem wyrwania tych zwierzakow z ich srodowiska?
A chomiszczak byl wypasiony i oczywiscie rozpieszczony.
Żywił się ekologicznym ziarnem prosto z rodzinnej wiochy, a uwielbial orzechy wloskie z polskiej ziemi, dran patriota
Nie.One tak mają.Są u nas rozpowszechnione 2 gatunki.Jedne właśnie bardzo nieprzyjazne a drugie milsze…ale nazw nie pamiętam.Wiem tylko,że ostatnio zmieniono ich nazwy gatunkowe.Nazywają się teraz “chomiczek” a “chomik” zarezerwowana jest dla dziko żyjących na łonie przyrody ← to takie nasze polne i większe.
Ostatnie co zarejstrowalam to świnki morska jest kawia domowa. Na szczescie po hiszpansku jest ciagle conejo de indias.
O ile katrofle z Nowego Swiata zaakceptowalam to swinek morskich vel krolik doswiadczalny ze względów ideologicznych nie jadam