Pytanie kontrowersyjne, ale warte poruszenia ... "Pedofilia" a teoria ewolucji

Wiadomo, że kiedyś ludzie dużo szybciej się żenili itp.

Tak się zastanawiam … Nie pamiętam czy kiedyś poruszałem już ten temat, ale to możliwe … A co jeśli ciągoty u niektórych (których z tego powodu często ciągnie do zostania księdzem) są w jakiś sposób pozostałością po starych zwyczajach ?

Dodatkowo wydaje mi się, że z biologicznego punktu widzenia może mieć to sens ?

Pytanie zainspirowane tym:

1 polubienie

Może i twoja teoria miała by sens tylko zauważ jedną rzecz że oprócz dewiacji takiej jak pedofilia istnieje jeszcze takie zjawisko jak zoofilia,nekrofilia,partenofilia, gerontofilia i jeszcze kilka innych Więc raczej nie wynika to z faktu dziedziczenia mentalności,zachowań po naszych przodkach bo przypuszczalnie ludzie w poprzednich epokach nie wchodzili w miłosne kontakty ze zwłokami Choć genetyka odgrywa tutaj pewnie istotną rolę

2 polubienia

Wiadomo, że inne też są, ale one mogą mieć inne przyczyny… Czyli po prostu mieć zupełnie inną naturę czy przyczynowo-skutkowość …

Chcesz wytłumaczenia ludzkiej seksualnosci w pięć minut? Freud i spółka usilowali to przez lata. Zasadniczo wykorzystywanie fizyczne dzieci w wiekszosci kultur jest uznawane za zle.

2 polubienia

Ciekawe. Kulturowo, pedofiłia była traktowana różnie (patrz np. starożytność). Więc w pewnym stopniu to jest możliwe. (Bardzo duży skrót myślowy).

1 polubienie

W sumie myślałem bardziej o średniowieczu ale w sumie starożytność pewnie też :slight_smile: A masz jakieś konkretne ciekawostki na ten temat starożytności czy tak ogólnie piszesz ?

1 polubienie

Oooo, poczytaj mitologię!!! Zoofilia też jest bardzo często… :joy:

1 polubienie

O kurde - a masz jakieś ciekawe źródła z internetu ?

Wpisz np.: Pazyfae (lub Minotaur). Ganimedes, porwanie Dafnisa też może być (mlodziutki i dla panów), Zeus i Hera (kazirodztwo)…

2 polubienia

Jaka jest odpowiedź na zapodane w filmie pytanie. Mój facet sie pyta :wink:

2 polubienia

Tradycje i dziedzictwo kulrury!

1 polubienie

Najlepiej napiszcie do autora filmu maila :crazy_face: :face_with_monocle: :stuck_out_tongue_winking_eye:

Nie liczy sie płeć tylko uczucie XD

1 polubienie

W to nie wątpię :wink:

1 polubienie

Kolejny ciekawy materiał na temat homoseksualizmu … W sumie zależy dla kogo …

https://www.youtube.com/watch?v=ztQu0e7fdiM

nieglupie.
ja bym powiedziala dalej nie wiem co ma wspolnego zydowski bankier z gejem? ale moze sie dowiem z nastepnego odcinka? :upside_down_face: :upside_down_face: :upside_down_face:

1 polubienie

Szczerze - ja też nie :wink:

1 polubienie

Wszelkie tzw dziś inności seksualnie istniały od czasów jaskiniowych w niezmiennym do dziś procencie.

3 polubienia

a moze nawet wiekszym, bo o samiczki czasem trudno bywalo?

2 polubienia

Z drugiej strony wiele facetów w wojnach umierało …

1 polubienie