Pytanie kontrowersyjne, ale warte poruszenia ... "Pedofilia" a teoria ewolucji

Wiadomo, że kiedyś ludzie dużo szybciej się żenili itp.

Tak się zastanawiam … Nie pamiętam czy kiedyś poruszałem już ten temat, ale to możliwe … A co jeśli ciągoty u niektórych (których z tego powodu często ciągnie do zostania księdzem) są w jakiś sposób pozostałością po starych zwyczajach ?

Dodatkowo wydaje mi się, że z biologicznego punktu widzenia może mieć to sens ?

Pytanie zainspirowane tym:

Może i twoja teoria miała by sens tylko zauważ jedną rzecz że oprócz dewiacji takiej jak pedofilia istnieje jeszcze takie zjawisko jak zoofilia,nekrofilia,partenofilia, gerontofilia i jeszcze kilka innych Więc raczej nie wynika to z faktu dziedziczenia mentalności,zachowań po naszych przodkach bo przypuszczalnie ludzie w poprzednich epokach nie wchodzili w miłosne kontakty ze zwłokami Choć genetyka odgrywa tutaj pewnie istotną rolę

Wiadomo, że inne też są, ale one mogą mieć inne przyczyny… Czyli po prostu mieć zupełnie inną naturę czy przyczynowo-skutkowość …

Chcesz wytłumaczenia ludzkiej seksualnosci w pięć minut? Freud i spółka usilowali to przez lata. Zasadniczo wykorzystywanie fizyczne dzieci w wiekszosci kultur jest uznawane za zle.

Ciekawe. Kulturowo, pedofiłia była traktowana różnie (patrz np. starożytność). Więc w pewnym stopniu to jest możliwe. (Bardzo duży skrót myślowy).

W sumie myślałem bardziej o średniowieczu ale w sumie starożytność pewnie też :slight_smile: A masz jakieś konkretne ciekawostki na ten temat starożytności czy tak ogólnie piszesz ?

Oooo, poczytaj mitologię!!! Zoofilia też jest bardzo często… :joy:

O kurde - a masz jakieś ciekawe źródła z internetu ?

Wpisz np.: Pazyfae (lub Minotaur). Ganimedes, porwanie Dafnisa też może być (mlodziutki i dla panów), Zeus i Hera (kazirodztwo)…

Jaka jest odpowiedź na zapodane w filmie pytanie. Mój facet sie pyta :wink:

Tradycje i dziedzictwo kulrury!

Najlepiej napiszcie do autora filmu maila :crazy_face: :face_with_monocle: :stuck_out_tongue_winking_eye:

Nie liczy sie płeć tylko uczucie XD

W to nie wątpię :wink:

Kolejny ciekawy materiał na temat homoseksualizmu … W sumie zależy dla kogo …

https://www.youtube.com/watch?v=ztQu0e7fdiM

nieglupie.
ja bym powiedziala dalej nie wiem co ma wspolnego zydowski bankier z gejem? ale moze sie dowiem z nastepnego odcinka? :upside_down_face: :upside_down_face: :upside_down_face:

Szczerze - ja też nie :wink:

Wszelkie tzw dziś inności seksualnie istniały od czasów jaskiniowych w niezmiennym do dziś procencie.

a moze nawet wiekszym, bo o samiczki czasem trudno bywalo?

Z drugiej strony wiele facetów w wojnach umierało …