Gdzie Chrystus mowi o napietnowaniu zla? No coz, ze mnie wychodzi niedouczenie…
Na szajbę szkoda słów
Jak dobrze pamietam,to Chrystus mowil o ,nadstawianiu drugiego policzka’’
Zero nienawisvi,zero nietolerancji.
Powiedzial tez cos takiego.
,Nie sadzcie,byscie nie byli sadzeni’’
Politycy piszahistorie na nowo,ksieza biblie,a tylko zycie niezmiennie daje w dupe zwyklemu Kowalskiemu
Zycie,plus te dwie kasty))
a politycy rozwinęli “nadstaw drugi policzek” do “pokaż drugą twarz”
Ponoc maja za uczciwosc zamykac))
Fronda to jest w ogóle ciekawy portal…jak dla mnie, sporo osób współtworzących go powinno dawno siedzieć za niektóre wypowiedzi, o homoseksualistach, o kobietach, o niewierzących itd., lecą taką mową nienawiści, że nie wiadomo, czy się śmiać, czy nad tym płakać. A mają się dobrze i publikują dalej.
Nie znalem tego forum,
Naprawde to zbiorowisko swirow,namawiajacych do zbrodni.
A to ponoc jest karalne.
Redaktor Do Rzeczy pieprzy od rzeczy.
Koleżanka, która lubi (?) wyszukiwać takie absurdalne teksty w internetach, podesłała mi kiedyś jakiś artykuł stamtąd. O roli kobiety w świecie. Pisano, że kobieta jest gorsza od mężczyzny i jest siedliskiem szatana czy coś w ten deseń. Bo Ewa, wąż, jabłko, że powstała z żebra, więc jest niżej w hierarchii, przywoływanie cytatów typu “będziesz posłuszna swemu mężowi”, cytat z Biblii o mężczyźnie jako głowie, a kobieciw jako szyi, został zinterpretowany tak, że kobieta ma wspomagać mężczyznę i robić, co każe, tak jak szyja obraca się zgodnie z tym co każe mózg, a mężczyzna myśleć, bo od tego są te płcie…
Ogólne konkluzje były właśnie takie-kobieta to ćwierćinteligentny niewolnik mężczyzny, którego zadaniem jest robienie tego, co mężczyzna każe+robienie mu dzieci, do tego kobiety sieją demoralizację, bo zostały stworzone tak, że szatanowi łatwiej nad nimi zapanować…tam przytoczony ten dziwny fakt, że “opętane” jakoś w większości są kobiety
Było tam ładnych parę stron takiego pitolenia.
Czytałam, czytałam i nie wierzyłam. Jakbym się przeniosła do jakiegoś głębokiego średniowiecza.
Aha, było też coś, że nie bez powodu Jezus urodził się jako mężczyzna, a nie kobieta
Nie pamiętam, czy to w tym samym artykule, ale na pewno na frondzie.
Az przykro czytac takie pierr dolenie.
Chyba piszacy takie bzdety,sami siebie chca dowartosciowac.
Eluniu, ja mialam okazjie zobaczyc tego pana w akcji
moja antypatia to nie obrazki w TV
Ale wprowadzanie w blad…trzeba do tego dodac!
No wiec ja tez wlasnie to sobie przypominam…
Podrzucili mi ten artykulik “moze cie to zainteresowac”…
Widzę, że koleżanka, jak ten skowronek poranny.
To jest wlasnie ta “roznica czasu”!
A myslisz, ze oni w to naprawde wierza?
O rany, wspolczuje…
Dzis musze wczesnie wyjsc, wiec nerwy bez przerwy…