Co nas wybudza ze snu i teorię (uzasadnienie) dlaczego ?
Przykład: Głośna muzyka ? Ale dlaczego ? Bo jak słychać jakiś dźwięk to może to być potencjalny napastnik ?
PS. Trzeźwy już nie jestem XD
Co nas wybudza ze snu i teorię (uzasadnienie) dlaczego ?
Przykład: Głośna muzyka ? Ale dlaczego ? Bo jak słychać jakiś dźwięk to może to być potencjalny napastnik ?
PS. Trzeźwy już nie jestem XD
Mnie budzą popisy wokalne pijoków ![]()
Mnie też czasem, ale tak szczerze to bardziej nie pozwalały zasnąć nić budziły
…
To dowód, że śpiewać nie każdy może.
Odpowiadając na Twoje pytanie.
Bywa, że mnie hałasy nie obudzą, co dziwiło małżonka, lub przebudzi pewność, że słyszę dźwięk domofonu.
Myślę, że to też od poziomu zmęczenia może zależeć - taka jest przynajmniej moja własna opinia
Każdego dnia zasypiam z sekundowym naliczaniem, latam po mieszkaniu jak przecinak.
Mózg nas wybudza wtedy kiedy uznaje że system się odpowiednio podładował. To trochę jak z telefonem. ![]()
Jak więc wytłumaczyć, że zasypiamy zmęczeni o 22-giej, godzinę później budzi nas jakiś hałas?
Niezłą masz baterię, która się w godzinę regeneruje ![]()
Regeneruję się w 6h.
Zależy jaki hałas. Nasz system operacyjny nie lubi zbyt wielu decybeli. Włącza się wtedy tryb ostrzegawczy. Pozostałość po jaskini. Wstawaj, zagrożenie, ucieczka lub obrona.
Z przyczyn naturalnych, wybieram ucieczkę ![]()
Nie zawsze była taka możliwość.
Nie wiem. Nie pamiętam historii przodków zamieszkujących jaskinie.
Ja pamiętam. Jestem na świecie od samego początku. Jak ten czas leci. Niedawno w edenie pełzałem. Też tam byłaś.
Dobrze,że już nie jestem.
Ani jednej galerii handlowej, brak zasięgu i Youtube ![]()
Ale za to dzika przyroda, czyste powietrze, słodkie owoce. Tylko ten głupek Adam. Przeszkadzał nam ![]()
Po cholerę z nim poszłaś?
Bóg stworzył Adama, ten cieszył się pięknymi widokami, jednak zaczął się nudzić, o czym poinformował Boga.
Ten rzekł do Adama:
Jeśli chcesz, stworzę dla ciebie kobietę. Piękną, inteligentną, oddaną, posłuszną, ale musisz poświęcić na to rękę i nogę.
Adam myśli, myśli i pyta :
A co dostanę za żebro? ![]()
Ale czasem np wystarczy kogoś dotknąć a ten się wybudza … Mózg obawia się śmierci
?
Coś w tym rodzaju. Reaguje na bodźce.
Tępą, ale ładną su*ę hehe
![]()