Pytanie T. Sznuka w teleturnieju - "Jeden z dziesięciu": Czy w Białymstoku

można jeździć tramwajami? Odpowiedź pytanego - “Można”

Podsumowanie Sznuka - Błąd. Nie można, bo w Białymstoku nie ma tramwajów.

• Mój komentarz: - Ale przecież nie ma zakazu, aby stworzyć tam sieć tramwajową, więc można w Białymstoku jeździć tramwajami. Mam rację?
  • Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Na dzien dzisiejszy nie mozna.

Nie było doprecyzowania, że chodzi o dzień dzisiejszy.

Przede wszystkim @okonek @harmonik nie ma czegoś takiego, jak dzień dzisiejszy. Jest dziś, dzisiaj.

2 polubienia

Sądzę, że nie masz racji.

Dzien sie nie skonczyl? Wiec jeszcze dzisiejszy, jutro bedzie wczorajszy :wink:
Wiem maslo maslane jak mawiala moja polonistka z podstawowki.
Ale wyglada, ze walczyla z wiatrakami.

2 polubienia

Na pytanie sformułowane w trybie oznajmującym i czasie teraźniejszym nie można odpowiedzieć zdaniem w trybie przypuszczającym.

Odpowiedź można by było, jest błędna.

1 polubienie

Sądzę, że nie masz racji, sądząc, że ja nie mam racji.

1 polubienie

Ciężki dzień dzisiejszy jeszcze się nie skończył.

Ciężkie dziś, dzisiaj jeszcze się nie skończyło.

Nie widzisz absurdu swej tezy?

Zacząłbym jednak od aksjomatu, iż dzień jako jednostka czasu, z natury pozbawiony jest wagi.

.z sekundą i godziną jest podobnie.

1 polubienie

Zastanów się, czy twoje myślenie można zaliczyć do wagowo lekkich, czy ciężkich…

W dniu dzisiejszym nie mam siły i ochoty na roztrząsanie kategorii wagowych moich pozbawionych ciężaru myśli. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Może nie bądź mądrzejszy? bo gówno wiesz i ptaka gówno widziałeś?

Ile w 1410 roku było szyn kolejowych?

1 polubienie

Gdyby pytanie brzmiało “Czy w Białymstoku można wybudować tramwaj” to odpowiedź TAK, byłaby prawdopodobne.

3 polubienia

Juz byl…

2 polubienia

Ale tyllko konne. Białystok to największe polskie miasto w którym nigdy nie było tramwajów elektrycznych

1 polubienie

Niemniej nie byłoby problemem technicznym sieć tramwajową elektryczną wprowadzić, co nie znaczy, że to byłoby najbardziej pożądane przedsięwzięcie. W każdym razie, jest możliwe jeżdżenie tramwajami po Białymstoku, jeśli nie ma do tego istotnych przeciwskazań.

Pytanie było jasno sprecyzowane. Czy w Białymstoku jest możliwa jazda tramwajem? Słowo jest, to czas teraźniejszy, czyli pytanie o możliwość jazdy tramwajem w Białymstoku, odnosi się do obecnego stanu struktur komunikacji miejskiej w Białymstoku.
Gdyby pytanie brzmiało: Czy w Białymstoku można byłoby jeździć tramwajem?, to struktury białostockiej komunikacji miejskiej można byłoby sobie “wygdybać”.

4 polubienia

Plany tego gdybania sa od ponad 30 lat.
Predzej Bialystok dorobi sie stacji teleportacyjnych niz tramwaju…

1 polubienie