Quiz copiątkowy

KLIK
Łatwe dziś, 9/10 - źle tylko pseudonim literacki.

4 polubienia

10/10
Bliznieta ustrzelone na zasadzie dosc oryginalnych imion i tytulu serialu. Bo zadnego z nich nawet jednego odcinka nie widzialam.

5 polubień

9|10 - Pytanka fajne, ale łyżka dziegdziu w postaci jakiegoś tam serialu zepsuła beczkę miodu. :joy:

5 polubień

9/10 a zle jak zwykle bogini czy bóstwo.Reszta po raz kolejny,jedna z najprostszych od wielu miesiecy.

5 polubień

Fuks, bliżnieta zastrzelone! Komplecik :joy:

5 polubień

Twierdzę że nie jesteśmy na strzelnicy.
Ja przynajmniej jak strzelałem to nie trafiłem, i tak jest uczciwie. image
Będę musiał pojechać do Szkocji i obejrzeć sobie te największe miasta, może w końcu w pamięci utkwi. No i do Chorwacji trochę walutami pochachmęcić.
Moje uczciwe 8/10.

5 polubień

Akurat z tej chhorwackiej wluty to sie kiedys usmialam zastanawiajac jak nazywaja sie tamtejsze groszaki :wink: a tu zlosliwie lipa.
Z miastami i stlolicami regionow to czesto bywa, ze wcale nie najwieksze miasto jest osrodkiem administracyjnym. :joy:

1 polubienie

Tak jest w wielu krajach tylko nie u nas. Wszystko co najważniejsze to w największym mieście, Warszawie.
Nie mogę zapamiętać stolic stanów w USA bo to nic nie mówiące, rzadko spotykane nazwy. W odróżnieniu od tych dużych, znanych, ale żadnych funkcji nie pełniących.

3 polubienia

tak z pamieci to wszystkich stanow tez bym nie wymienila, a co dopiero stolic? ale od tego sa przeciez mapy i wujaszek google.

Stany kiedyś umiałem wymienić zarówno alfabetycznie jak i geograficznie. No ale to w czasach , gdy przesuwałem w tym kraju spory kawałek czasu. Zas stolic znam tylko kilka.

1 polubienie

to tak ja tutejsze regiony, zwlaszcza, ze polwysep nie kontynent a i duzo podrozowalismy. gorzej z polskimi wojewodztwami. z Afryka dzika powoli zaczynam sie oswajac.

2 polubienia

Oj, tam 16 województw nie spamiętasz? Za GIerka chcieliśmy dorównać USA, to mieliśmy ich prawie 50! Tez wszystkie znałem, ale nie mogło być inaczej, jak się tyle map narobiło!

2 polubienia

spamietac to spamietam, ale juz z miastami - gdzie ktore to juz gorzej. co prawda wiem, ze Krasnystaw nad Odra nie lezy, ale roznie z ta lokalizacja bywa :wink:

1 polubienie

6 / 10

4 polubienia