Byłby komplet, gdyby nie pierwsza ekranizacja Tolkiena.
11|12 Pazura mi nie wyszedł, a tę Heklę z resztą, po prostu zgadłem. Pozostałe nietendencyjne zgoła.
9/12
Tolkien, sznycel oraz Hekla z kompaniją.
Dobrze zarlo, ale po co tam byl ten pajac Pazura? 11/12
9/12
Niech ktoś mnie stąd zawoła
kujony dookoła
lękam się…
Przynudzasz albo szukasz towarzystwa?
10/12 a zle ekranizacje Tolkiena [predzej obejrze kino kopane niz to-to] oraz glos Pazury.Wybieralem z dwóch i zle…O maly wlos jeszcze bym sie kropnął z Siedlcami ale dobrze wyszło
Mam dziś ładny wynik: 10/12.
Nie odgadłem Tolkiena i Pazury (z tych dzieł animowanych oglądałem tylko Shreka).
Nie no…Co za zgodność
A Ty za normalność dla siebie uznajesz tylko vol, alles, komplet, wsio?
Odzwyczaiłaś się od zwyczajnego niewiedzenia.
Chodź do mnie, chodź, się nie bój, tu jest normalność.
Ja ogladalam, ale z hiszpanskim dubbingiem.
A Pazury tak do konca nie trawie…
Bez przesady, ale tak ladnie żarło…
No właśnie, w wynikach jesteśmy zgodni ale w gustach - zdecydowanie nie. Ja przeczytałem Tolkiena i filmy obejrzałem i złego słowa nie powiem. Choć S-F to nie moja bajka.
Łatwe
Bo Tolkien to nie sf a fantazy. I jest to jeden z kompleksowo wymyslonych swiatow.
Nawet Star Trek czy Gwiezdne wojny przytym to fuszerka.
Tolkien nie jeden świat wymyślił. Dla mnie obydwa rodzaje odbiegają od otaczającego mnie świata, więc je łączę, może niesłusznie.
“nawet Star Trek”…Ty tak powaznie???
Akurat leci to na kanale…Horror Channel.I mysle ze trafilo we wlasciwe miejsce.Zadalem sobie jakies pol roku temu,bojowe zadanie aby wytrwac pare odcinkow.Wytrwalem dwa i troche,kwiczac ze smiechu przez wiekszosc czasu.
Staram sie nie zapominac o kontekscie,o tzw."poczatkach"i o raczkujacych strojach opartych o wszelakie mozliwe wersje rajtuzow…Ale i tak,bylo to ponad moje sily.
Star Trek to pomysl, przy ktorym nawet ja milosniczka SF rozpaczliwie przelaczam na inny kanal. Ale to naiwna kwintesencja pewnego etapu amerykanskosci.
I tak masz sporo szczescia, ze ciekawosc nie zagnala Cie w meandry klonow tego pomyslu
Tyle, ze z tymi filmami i serialem jest jeden klopot - fanow nazywajacych sie startrekowcami toto ma chyba wiecej niz esperantystow jest na swiecie.