Quiz ekstremalny

Zapraszam KLIK!

7/11 dziś. A niewiele brakowało, bo we wszystkich złych odpowiedziach pomyślałem najpierw o prawidłowej, ale licho mną pokierowało.
Źle: piosenka geometryczna, cytat z Szekspira, pożar Londynu i członek ententy.
Za to farmaceutka pokonana w komplecie :slight_smile:

3 polubienia

Mi też poszło tak, że mogłoby być lepiej :wink: W każdym razie do kompletu, to mi brakuje ho ho ho…
A może i więcej? :thinking:

2 polubienia

9/11 a zle piosenka o kwadratach i pastylki bez kreski czy jakoś…Szekspir bo cos mi dzwoniło,trafiony.Niemniej…Ententa…Tez trafiona ale moim zdaniem w roznych okresach czasu,wszystkie wymienione kraje w Entencie były.W "Mlodosci Indiany Jonesa"nawet o tym było…Choć oczywiscie moze cos mieszam…

3 polubienia

Twój wynik to 5/11

Starania były, ale niestety, to nie jest
test dla cymbałów!

:stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

10/11 tym razem farmaceutka nie kombinowala, ale geomertria euklidesowa w postaci trojkatow i kwadratow mnie zmogla.

2 polubienia

Farmaceutkę na rympał brałem, a Cher, to nie powiem, co było dla mnie wskazówką, bo to podpowiedź by była. I, kurna… komplecik :grinning:

4 polubienia

Wiedziałam, że prędzej czy później jakiś kujonek się pojawi :slightly_smiling_face: :upside_down_face:

4 polubienia

Ententa - koalicja państw przeciw Niemcom i ich sojusznikom w czasie I wojny światowej.
Italia zaczęła wojnę, jako sojusznik Niemiec, nie włączając się do walk, a jak się włączyła, to po stronie Ententy.

Powtórzyła ten numer w czasie II wojny. Po powieszeniu Mussoliniego.

4 polubienia

Osiem tylko…

3 polubienia

Tak sobie marzę: kogo by tu powiesić pierwszego…

2 polubienia

“…Marzenia, jak ptaki szybują po niebie…”

4 polubienia

Tak tak, stracone nadzieje…

2 polubienia

– a wisi mnie to wszystko.
Powiedział wisielec. :stuck_out_tongue:

3 polubienia

A kiedyś zastanawiałam się czy się nie powiesić. Ale jak sobie wyobraziłam to mi się odechciało… :face_vomiting:

2 polubienia

A pewnie powiedzial to do cygana co dla towarzystwa dal sie powiesic?

2 polubienia