Quiz ekstremalny

KLIK
9/11, źle król strzelców i ilość błonnika. Reszta łatwa jak na ekstremalny

3 polubienia

9/11
Źle Italia i błonnik ale wiele dobrych ustrzelone. Piłkarza wiedziałam po narodowości. A pierwszy moim zdaniem to liczebnik porządkowy, nie było tej obcji więc dałam intuicyjnie co innego.

2 polubienia

11/11
NBA i krol strzelcow ustrzeleni (tradycyjnie zreszta, bo pojecia nie mialam) reszta latwa.

2 polubienia

8|11 Byłoby mniej, bo błonnik udało się na chybił - trafił. Punkty straciłem na koszykarzu, królu strzelców i Albanii.

4 polubienia

O blonniku to dosc dawno czytalam, ze za duzo tez niezdrowo. Ale to bylo przy okazji tych nowych nibyzdrowych wynalazkow typu quinoa. Znajoma sobie zafundowala diete z tej kaszki (zamiast porzadnych platkow owsianych na wodzie, jak juz chciala sie truc) i omalze nie wyladowala na stole operacyjnym, bo to w ukladzie trawiennym napecznialo i prawie zatkalo jelita.

1 polubienie

9/11
To sporo jak na rozwiązywanie w dużej części “strzelane”. Sporo jednak nie wiedziałam lub nie byłam pewna.

4 polubienia

Osiem…

4 polubienia

Na tym quizie się wyłożyłem. Nie mogę w piątek ich rozwiązywać. W soboty je dawaj … :flushed:

4 polubienia

Za wyłożenie się na Albanii
Piwo Albani

5 polubień

Ale se teraz piwa nawarzyłem. Nie pozostaje nic innego, tylko wypić…

4 polubienia

10/11…Zle tylko błonnik.Nie bylo to z pewnoscia ekstremalnie trudne choc oczywiscie liczba pierwsza to w moim przypadku,czysty fuks :innocent:

4 polubienia

Juz sie nie tlumacz, ze czasem na lekcjach rachunkow uwazales :joy:

1 polubienie

Najpierw musialbym na nich być :innocent:
Od polowy 2 klasy liceum,czułem sie jak…“Lost In Space”,jesli kojarzysz ten serial :slightly_smiling_face:
A potem juz bylo tylko gorzej…

1 polubienie

Jak daleko moja pamięć sięga w ekstremalnym zawsze miałem taką samą ilość trafień.
8/11 - błonnik, król strzelców i ostroga.
Tylko że ja na tym bucie ostrogi nie widzę. Jest tylko wysoki obcas. A to co mu z łydki wyrasta trudno nazwać ostrogą. image I jak w takich warunkach trafić na dobrą odpowiedź? image

3 polubienia

Też miałem problem z tą ostroga, ale pozostałe nazwy w ogóle nie pasowały

2 polubienia

A ja wziąłem sąsiedni region bo mi najbardziej pasował.

1 polubienie

Raz, dość dawno, byłem na tej ostrodze.

1 polubienie

Ja też byłem tam na wakacjach i pamiętam bo to były moje pierwsze zagraniczne wakacje

1 polubienie

Jest dokladnie tak jak napisał @Bingola.I nawet jesli musialem sobie migiem wyswietlic polozenie Calabrii [z ktorej musialem 3 lata temu zrezygnować] nie ma co sie czepiac.Pytanie o pierwszego/pierwsza triumfatorke w Wielkim Szlemie tez pozostawia troche do życznia.
Nie mowiac juz o bardzo nieścislym pytaniu o króla strzelców.

2 polubienia

Żle król strzelców, błonnik, Albania i era ziemii, 1 ustżelony przypadkiem, pozostałe wiedziałem = aż 8, choć przy 2 to były niejasności do dyskusji

2 polubienia