Quiz ekstremalny

KLIK
Też łatwy.
9/10 – Iwan Groźny okazał się zbyt groźny dla mnie (tam na wschodzie inaczej czas biegnie)

3 polubienia

Zrobiłem ale zachowam to dla siebie :wink:

1 polubienie

8/10 szczesliwa osemka

Bialystok i te zmiany nazw. Ale ogolnie do dat pamieci nie mam z dokladnoscia wymagana w quizie

2 polubienia

Komplet Pampeliska zgadłem, pozostałe bez problemów.

Kolego @Bingola Z tem Iwanem Groźnem to nie jest trudne, wystarczy skojarzyć sobie z Zygmuntem Augustem i Stefanem Batorem i już mamy odpowiedź… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ekstream na 10? Ok.
Idziemy panie…

1 polubienie

Ale jeszcze ustalic date wieku w zapisie rzymskim?

2 polubienia

Dziś ekstremalny wyjątkowo nieekstremalny…

2 polubienia

Można też skojarzyć z upadkiem Hansy… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

8/10 a zle pampeliska i Swierdlowsk…Cos tam jeszcze bylo"po omacku" ale ogolnie,ciekawe.

2 polubienia

Z wieloma rzeczami można skojarzyć, tylko trzeba te rzeczy wiedzieć kolego kujoński Birbant!

2 polubienia

Te pampeliska trafiłem fuksem i teraz już zapomniałem, co oznaczają. Po prostu, jak zobaczyłem, że jest 10|10 już nie sprawdzałem odpowiedzi a teraz nie pamiętam w co kliknąłem… :shushing_face: :joy:

3 polubienia

Tez mozna. Hansa to w pewnym momencie upadek imperium, a przynajmniej pewnej organizacji zycia? policzyc czy to sie nie zderzylo z data odkrycia Ameryki?

2 polubienia

Od razu kujoński, od razu kujoński…,. W tem quizie kujonizmu brak… :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Słuszny wniosek z Ameryką. Przegapili, a właściwie nie docenili tego faktu, co przyspieszyło upadek. Generalnie Hansa upadła sama przez siebie, ale pierwszy i to potężny cios zadał im, właśnie, Iwan Groźny, anektując ich najbogatszy, “najstrategiczniejszy” i najpotężniejszy ośrodek czyli Nowogród. I po raz pierwszy Hansa nie odpowiedziała, jakby podkulając ogon.
Był to jasny sygnał dla konkurencji wszelakiej. Do tego jeszcze duńska okupacja Norwegii i największe męczeństwo katolików w ich dziejach, trafiło się, akurat w tym kraju, ale to już odjazd od temata.

3 polubienia

Czesto to miewam.Ale zwiazane jest to zazwyczaj z tematyką.No nie interesuje mnie ,jak np.na Madagaskarze,nazywają pod :joy:oficera
Lub jaka jest pierwsza nazwa jakiejś jadowitej mrówki.Ok. Bywaja ludziska dla ktorych to jest pasja i ja to rozumiem i szanuje.
Ale z wlasnej biedy w tym kontekscie,nie robie sobie wyrzutów. :joy:

4 polubienia

Farmaceutki dawno nie było. Chyba ją pogonili… :rofl:

2 polubienia

Farmaceuci potrzebni, ale nie przy testach z GW

2 polubienia

I znowu…Pewnie niektorym to pasowalo ale dla mnie ta"piguła" byla przeklenstwem :joy:

3 polubienia

Piguly to pielęgniarki. To byl potępieniec

2 polubienia

Kujonizm jako zjawisko społeczne nie występuje w quizach, to jest charakterystyczne dla uczestników odpowiadających w tych quizach.
Spójrz w lustro i wszystko jasne. image

3 polubienia