Kulig jeszcze z Kobielą był.
Przesada.San Miguel i to z literka"m",pilem nie raz i zyje.A z kija to juz bylo wyborne!
A niby dlaczego,akurat Ty mialabys miec gorzej,he?
I byl chyba najbardziej przebojowy…
Ale pamietam tez swietny film,wlasciwie zartobliwy dokument z Markiem i Wackiem grajacymi numery z ich pierwszej plyty.jakies zakrecone sceny z fortepianami na ciezarowkach
Moj ulubiony cykl to Listy spiewajace.Skaldowie,Lucja Prus,Agnieszka Osiecka,Magda Umer…Oni tam grali pierwsze skrzypce…
Wszystko, co wymieniłeś jest mi znane.
Byl jeszcze taki film,“Mocne uderzenie”,z piosenkami Skaldow i Niebiesko Czarnych…“Johnny Tomala”
Widziałem ten film w kinie. Połowa lat 60.
8/12, dwa razy się pomyliłem, dwóch zespołów zupełnie nie znałem, wstyd się przyznać.
Serio?Jakich?
Nie, tylko jednego - tego Klanu od “Mrowiska” , poza tym źle instrumencik Zielińskiego, Nikifor i muzyk nagrywający z Breakoutem
Posłuchałem tego Mrowiska na YouTube, kurcze, rewelacja, jak ja moglem tego nie znać?
Łojej! Michał, Toż to podstawowa wiedza jest. Mrowisko Klanu, to rewelacja była. To tej pory jest.
to z literka m to madrycki browar Mahou.
kiedys bardzo dobry, pozniej szczyny, ostatnio zmienil inwestora i wraca do porzadnego piwa.
nawet w jakies bardziej egzotyczne gatunki zaczyna wchodzic - dlatego kupilam ten probnik.
a ceberek sie przyda na przyszlosc, kufli to juz nie mam gdzie trzymac.
Wlasnie sie nad tym chwile zastanawialem i nie wiem…Bo o ile mozna bylo nie poznac tego w epoce-w koncu czasy rockowi byly bardzo nieprzychylne,to juz w czasie kompaktowych wznowien,bylo sporo halasu o opoznienia,o jakosc,o niechlujna kopie okladki itp.
Plyta byla bezkonkurencyjna.Jedynie kolejne wcielenia Niemena lub nagrania Dzambli czy Romuald i Roman…Ale poza Niemenem,raczej nalezy miec na mysli to co nie zostalo nigdy zarejestrowane na plytach a pojawialo sie w fragmentarycznie w filmach lub jako tzw.“nagrania radiowe”.Sporo bowiem dobrego grania bylo wowczas ale…Wlasciwie wszystko przepadlo bo do studia wpuszczano nielicznych i na ogol,na jedna sesje.
Na debiut Budki i przede wszystkim,na SBB,trzeba bylo poczekac…
Mahou,zgadza sie!
Kojarzyl mi sie z…czyms indianskim i kiedys,kupilem go w wiekszej ilosci.Wowczas glownie dlatego ze byl tani
Ale ,jak to czesto bywa,butelka bila po prostu na leb,puszki.
teraz puszki to sprawdzaj date produkcji - jak przekroczy miesiac oddaj wrogowi Howgh dzielny Winnetou.
W styczniu bede we Wloszech a tam jest taka sama sytuacja.Smakuje mi i to bardzo,wloskie piwo ale nigdy z puszki.
Poprzeczki collins, Twoje poprzeczki wysooooko, nie na moje nogi czasami
9 to bardzo dobry wynik,tak w ogole!
Dostalam DWOJE!!!