Za to ja dowiedziałem się nieco więcej o kotach rzymskich. Szczególnie upodobały one sobie miejsce zwane Torre Argentina. Tamtejsze koty mają nawet swoją stronę internetową.
Ha!
10/10!
Raczej proste choc ilosc klawiszy to fuks.Wiedzialem tylko ze jest mniej niz 100.No i na pierwszym troche postalem jak na czerwonym swietle
Spojrzałam teraz na te koty rzymskie. Aż się wierzyć nie chce,e od egipskich się wywodzą, bo tamte takie bardziej charakterystyczne. Do bogini Bastet podobne (albo ona do nich).
Jak będę w Rzymie a raczej się znów wybiorę, to tym razem tam zajrzę …
Kiedyś był długi film z konkretną fabułą o kobietach pracujących w tej świątyni. W telewizji. Średnio go pamiętam`, bo i dawno temu to było i coś robiłam jednocześnie, no ale był
7/10
8/10. Nie było pytania o Kaczyńskiego?
Kaczynskich bylo wielu.
Po znalezieniu tego quizu zastanawialam sie czy nie popracowac nad quizem o Kaczynskich? Niekoniecznie blizniakach.
Trochę ich było. Muzykolog, Unabomber, a na siłę to i Kaczkowskiego z Trójki można by dołożyć
Po drodze jeszcze jakis general carski i drugi w LWP.
Ale najpierw trzebaby ich znać.A to juz poprzeczka dla wielu na quizme,za wysoko postawiona.
Quizme to przy qiuzach z wp uniwersytet.
A Wyborcza dalej ma quizy, czy juz akcja wymarla?
Nie no…Wyborczej dzisiaj to juz bym chyba nie zniósł.Nie kupuje od dawna bo sam sport to za malo.Nawet jesli najlepiej redagowany w kraju.
Może swój quiz jakiś zrobię?
Juz drugi raz,znalazłem coś czego nie skończyłem rok temu,mniej więcej…Moze przed Świętami wstawię?
Ja też mam jeden zacczęty
W moim brakuje 4 pytan wiec we wtorek powiedzmy,spróbuje to wpuścić.
10/10
5 - 10 aż
1/10