Quizik cośrodowy?

Dla mnie trudny: 8/12

https://kultura.gazeta.pl/kultura/13,143499,15351,cosrodowy-tym-razem-tylko-na-litere-o-tu-przyda-sie-nie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Quizy&fbclid=IwAR3kRFcRkxBGeCl6kO7WcUVuDkDu0qv04rP7fvRuG7N3d4QWhdDSs14fe8k

1 polubienie

Pierwszy!!! :+1:

10/12
Nie miałem pojęcia, kto to jest odonatolog i co to jest ostropest. Teraz już wiem. Quizy uczą… :grinning:

1 polubienie

Ja też no i jeszcze czegoś nie wiedziałam.

1 polubienie

Czasem zaparz i wypij ostropest plamisty. On oczyszcza.
Miałam aż 11/12, ale zgadłam imię Pana na literę O i zgadłam, w jakim państwie jest to miasto z turniejem :smiley:

3 polubienia

A mnie ten ostropest kojarzy się brzmieniowo z Oktoberfest…, ale tylko brzmieniowo, tylko brzmieniowo… :rofl:

2 polubienia

11/12
Na ONYCH się nie znam.
Nawet nie wiem czy bym je odroznila.

2 polubienia

Nie tylko. Jest dobry po Oktoberfest…:smile:

1 polubienie

Ostropest to akurat znam. Polecają go na wątrobę (o ile pamiętam, bo po netach mi się szukać nie chce) . Nawet go kiedyś pijałem, ale ze przerzuciłem się na czystek, to ostropest został odstawiony.

5 polubień

Jednakowoż wolę ten Oktoberfest… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Benasku - nieświadomie dałeś jedną podpowiedź do quizu. :smiley:

1 polubienie

Nie podpowiadaj :rofl:

1 polubienie

Wszystko dobrze zaznaczyłem a wyszło 7 tylko.Dziwne,może ruscy hakerzy akurat tam byli…
:blush:

4 polubienia

Wybierz się na strzelnicę i potrenuj, bo ja trzech nie wiedziałam i strzelałam i z tych trzech dwa strzeliłam dobrze i wszyscy teraz myślą, że tylko jednego nie wiedziałam :joy:

2 polubienia

A Ty myślisz,że innym lepiej te testy wychodzą? Oszukują albo najpierw pół internetu przewertują zanim zaznaczą.

2 polubienia

Do kwiza nie zajrzałem nawet więc nie wiem co tam…
Mam edytować te swoje mądrości na temat tego ziela?

1 polubienie

Zostaw, niech będą, bo w sumie jak przeczytają tu, a potem jeszcze tam takie pytanie będzie, to lepiej się ludziom zapamięta, a o to przecież chodzi. To nie klasówka tylko nauka. :smiley:

1 polubienie

Ja o ile pamiętam raz tylko oszukałem. Kiedyś z kwiza mi wyszło 0/12 No do kuźwy nędzy, nie napiszę zem taki głąb i faktycznie oszukałem całą netową społeczność
0/12 zamieniłem bezwstydnie na 1/12 Tak było tylko raz, wyspowiadałem się i czekam na rozgrzeszenie… :thinking:

4 polubienia

Za takie ewidentne oszukanie nie ma rozgrzeszenia. Najpierw pokuta. Pokutą będzie ułożenie fajnej pantropy na pantropową środę. Wtedy dopiero zostaniesz rozgrzeszony. :wink:

1 polubienie

To będę się o termin targował bo za tydzień będzie oczywiście pantropa, czemu miałaby nie być ale…
Ale za 3 tygodnie będzie naprawdę fajna. Takiej jeszcze nie było. Dodam, że tą zgagę 2 dni układałem czyli z pewnością więcej niż Tobie będzie potrzebne do rozwiązania. Już sie cieszę jak nasz kolega się ucieszy… :crazy_face:

2 polubienia

Jak Ty dwa dni układałeś, to ja pewnie dwa tygodnie będę rozwiązywała, o ile w ogóle dam radę.
Nasz kolega lubi pantropy, tylko jeszcze o tym nie wie. :wink:

2 polubienia