Dwoch nie wiedzialam…
Nietrudne, byle się nie śpieszyć. Sądzę, że ci, co się zdecydują, będą mieli dobre wyniki.
Sam się, przez chwilę zastanowić musiałem nad jednym pytaniem. Chodziło o Indie,
Ogólnie, to wiedza, że szkoły średniej.
Masz rację, @birbant. Miałem wątpliwości w pierwszym i wybrałem źle [Canossa]. Pozostałe bez problemu.
Bo te imiona takie podobne. To było jedno z trzech pytań, gdzie wszystkie wersje musiałem przeczytać, żeby porównać.
Byłam debilem z historii…
Więc test ma poziom jak dla debili
Trzech nie wiedziałam.
Wystarczy mieć rozeznanie ogólne, oglądać filmy fabularne na faktach lub dokumentalne.
jakis dziwny wynik mi sie wyswietlil 200/200?
ale @birbant to cgyba rozwiazal miedzy jednym a drugim lykiem piwa?
ogolnie trudne nie bylo.
a tych Henrykow walczacych czasem z papiestwem o swoje przywileje to troche bylo, a i w numeracji tego towarzystwa mozna sie zapetlic, samych o wlasciwym dla testu numerku to bez sciagania wymienie czterech i jednego cesarza. o ktorego chodzilo.
Musiałaś mi o piwie przypomnieć. No musiałaś. Idę do lodówki, W zasadzie dobrze piwko przed schabowym spożyć.
ja dzis poledwiczka wolowa z grzybami (boczniak) i herbatka malinowa.
urok jakis czy co? lato zaczelo mi sie od kataru.
Przez Ciebie teraz z pogardą wielką patrzył będę na swe siermiężne schabowe wczoraj usmażone.
190/200 jak dla mnie dosyć łatwy, tylko źle zaznaczyłam Ludwiczka
po prostu jedzenie przy katarze musi byc aromatyczne, nawet najlepszy schabowy tak pieknie nie pachnie jak smazone grzyby. nawet jak to boczniaki.
Ale za to masz piwo, do ktorego herbaty jakiejkolwiek porównać się nie da
Ty się mnie tu katarem nie usprawiedliwiaj. Zdałaś mnie cios gastronomiczny i już!
to Cie dobije - mizeria i mlodymi ziemniakami.
Piwo u mnie zawsze jest. Ważniejsze od powietrza.
Masz dzień sadysty?
Tylko dwa źle: izolowane państwo (nie zauważyłem że chodzi o “wielowiekową”) i król stracony w czasie Rewolucji Francuskiej. Reszta łatwa albo do wydedukowania
Sami miłośnicy historii, jak widzę. Jestem podbudowany moralnie.
Wredna bywasz, ale debilem, to nie.