https://www.quizme.pl/q/collins01/znaninieznanizapomniani…
Jako ze bylem 3 razy wylogowany,przepraszam za ewentualne omyłki w zapisie…
https://www.quizme.pl/q/collins01/znaninieznanizapomniani…
Jako ze bylem 3 razy wylogowany,przepraszam za ewentualne omyłki w zapisie…
14/14 że tak skromnie powiem.
12/14
Bralam pod uwage Twoje zainteresowania , swoje tez.
Poleglam na Murad i Czerniatynskim, choc w tym drugim przypadku cos dzwonilo.
Dla mnie quizzz odświeżający pamięć. Chyba pomogło mi to, że przy pierwszych 6 pytaniach, bardzo wolno przewijało strony, potem już ruszyło normalnie. Ale i tak dość długo mi zeszło.
No masz…A ten znowu swoje.Kolor!!!
To od ilu sie liczy kujonstwo?
Do pierwszego osobnika dodałbym coś od siebie. A także do innego też. Ale to później, niech najpierw tuzy poszarpią ten quizzz.
To wbrew pozorom,nie byl trudny quiz.Bardziej pracochlonny.Tenis,praca,siatka,egzamin…Wszystko mnie od quizu odciągało
W tem quizzzzie nie występywa zjawisko kujonizma.
Dzis od 18 to pewnie pustki będą, a wieczorem jeszcze Hiszpanie graja.
A ja do pracy…
Muszę zabrać się za swój.
Ja chwilowo nie mam pomysłu.Ale jesli cos to z pewnością z geografii.Coraz czesciej zapominam o Bożym świecie przy kanale Smithonian…Co tam za piekne filmy lecą!!!
Pomysł mam, tylko klepać.
Aż mnie wzdrygło, u mnie słabe 6 / 15, kilku nie byłem pewny, choć pierwsza myśl była dobra to palec padał zawsze obok. Przynajmniej tyle
No brzmi to jakbys sie bardzo denerwowal…A to tylko quiz…
A ja tak nieśmiało w uzupełnieniu nadmienię, iż Paulos Raptis był Polakiem z greckimi korzeniami.
Les Paul nazywał się dokładnie Lester William Polfuss. Urozmaicił brzmienie gitary elektrycznej. Nie wiem czy się nie mylę, ale w Polsce te dźwięki pobrzmiewały już u Polan, ale nieśmiało i niewiele.
Ale pamiętam przyjazd Brekautów z Holandii i to oni na dużą skalę wprowadzili fuzza, Już “W gdybyś kochał , hej”.
Byl przede wszystkim twórcą gitary Gibson Les Paul.Ale tez specem i wynalazcą overdubbingu.I chyba pierwszym ktory tak nagrywal pojedyńcze wokale ze mialo sie wrazenie ze śpiewa trio…
Dziesięć
Napisałem, co wiedziałem, a właściwie zapamiętałem. Mając 15, 16 lat fascynowały mnie te dźwięki. Zresztą do tej pory, jeżeli są w wykonaniu mistrzów,