Obawiałem się tego quizzzu, ale nie okazał się trudny.
12/13. Pomyłkę zrobiłem, przy “Ostanie takie trio”, znając prawidłową odpowiedź, ale nacisnąłem przez roztargnienie nie to co powinienem. Trudno się mówi, ślepy w karty nie gra, jak powiadają starzy ludzie…
12/13. Piłkarzowi moze się udało, ale ja spudlowalam. Zawsze mowilam, ze mecz to piwo plus koreczki z sera i orzechów a nie kto bramki strzela.
Nie podpowiadaj.
Przeciez nie podpowiadam, Boniek byl w pytaniu.
A jaka jest prawidłowa odpowiedź? Zmień szybko na; - temu piłkarzowi i będzie dobrze…
6/13.
Wlasnie nie bedzie dobrze, bo spudlowalam
Mam fajne życiowe wspomnienie z tym meczem. Otóż wpadłem do domu na ostatnią chwilę, by zdążyć na mecz, patrzę, a na ławie rolmopsiki, panie i inne zakąseczki, a małżonka wyjmuje z lodóweczki pół literka Żytniej i mówi, że za każdego naszego gola będzie po kielichu. Trochę, żeśmy przekroczyli ten limit z tej radości, że Belgia wtedy tak po dupie od nas dostała. Ale wtedy mieliśmy jeszcze drużynę. A kiedy po mistrzostwach odszedł Piechniczek, Boniek wypowiedział prorocze słowa, że na taki sukces przyjdzie Polsce poczekać kilkadziesiąt lat…
A Łazuka śpiewał;
Entliczek, pentliczek,
co zrobi Piechniczek?
A potem;
uliczkę znam w Barcelonie
w uliczkę tę wpadnie Boniek
Jak “3” to 3! Trzy błędy w odpowiedziach do pytań 6,9 i 10
Ja mialam wtedy paskudnie, bo nam dolozyli za strajki pol roku dluzej na Alma Mater i do tego jakąś fure zaliczen i egzaminów z ideologii jak odczarowac upadek najlepszego systemu ekonomiczno spolecznego swiata, w sesji letniej. Wiec na cieszenie się meczami za duzo czasu nie bylo.
P.S. teraz Ty podpowiadasz
Fajny quiz . Mój wynik 12/13 - pomyliłem sie przy Ostatnim Trio.
Ale na upartego pytanie o flagę skojarzoną z trylogią Kieślowskiego ma dwie poprawne odpowiedzi jeśli chodzi o kolory.
11/13.
I wystarczy. Nie mam wyższych aspiracji Trudny quiz ale ciekawy.
Ale Kieslowski kiedys w wywiadzie wskazywal, do krorej flagi sie odwolywal.
Łatwe dawajcie więcej podobnych…!
Do mnie tego życzenia nie pisz, bo to nie ja jestem autorem quizu. Chciałabym może, ale nie potrafię układać quizów.
Kieślowski dziesiątki razy mówił wprost o co chodzi.Zresztą odwołanie wynikające z samych fabuł jest nawet bardziej oczywiste niz z doboru aktorów.
No,to było w moim odczuciu jedno z 2-3 najłatwiejszych pytań.
Ciesze sie bo podobnie uważam ze poza sportem,pytania były raczej proste.Sport z racji tego ze kibiców tu ok. maximum 5 aktywnych więc nawet pytanie o Bońka pewnie było kłopotliwe
Ale generalnie preferuje inną koncepcje.Wole quizy trudne bo mają jakiś sens.Przeciez nie odczuwasz chyba satysfakcji z odpowiadania na oczywiste pytania…?
Niech zgadne…Sport jak kula u nogi?