Reklama

Kto jest tym marketingowym Einsteinem, który uznał, że najlepszym targetem dla jakiegoś gówna będzie martwe forum z kilkunastoma realnymi użytkownikami? Chętnie poznam tego wizjonera, zanim otrzyma Nagrodę Darwina w kategorii przedsiębiorczość.

Zapewne ma płacone od ilości takich postow a nie od targetu czy liczby userów. A ze jest niedziela., to pracuje detalicznie

Ale trzeba przyznać ze takich Einsteinow jest sporo. Konkretne przyklady: w większości aplikacji bezpłatnych są reklamy i to jest oczywiste. Ale debilizmem jest umieszczanie w nich wyskakujacych reklam z agresywnym dźwiękiem, często korzystamy z nich przecież w miejscach, gdzie nie chcemy by zakłócać spokój osobom będących w otoczeniu. Toteż jeśli takie g_wno wyskakuje nam gdy jesteśmy w biurze, pociągu, czy autobusie to naturalna jest reakcja obronna polegająca na szybkim jej zamknięciu. I cały misterny plan reklamodawcy idzie w pi_du!
Kolejna sprawa - jeśli reklama jest bez dzwieku i strawna a jednak zupełnie mnie nie interesuje i kilka razy z rzędu ją zamykam, to algorytm powinien przestać mi ją wyświetlać.
Albo gdy coś kupie w internecie, np. rower, to rzecz jasna pokazują mi się reklamy… rowerów! Kolejny debilizm, bo szansa że zaraz kupie drugi jest równa zeru. Powinny się pokazywać raczej reklamy akcesoriów rowerowych.
Powyższe działania naprawdę trudno zrozumieć.