Roczek i dwa dni

Jak oceniacie rząd Tuska po roku?
Co się udało, co nie?

2 polubienia

No mógłby sobie Tusk w koncu rzecznika prasowego z prawdziwego zdarzenia sprawić. Bo do autopromocji to on talentu nie ma.
Poza tym? Cos tam sie dzieje.
PiS okopał sie dobrze.

2 polubienia

Slowo porażka brak kompetencji brak planu… myślę ze to tylko fragment tego jak wygląda temat. 100 konkretów jak sam mowił poważnych ludzi … ludzi godnych zaufania :rofl::rofl::rofl:. Tak… zdecydowanie porażka. I bedzie nas to bardzo drogo kosztować.

1 polubienie

Na populizm metody szukasz?

Na tle poprzedniej degrengolady i bezprawia,całkiem dobrze.No ale na tle pisu,chyba każdy rząd [może poza ewentualnością Lepera,przed laty] wypadłby dobrze lub wręcz znakomicie.Z tym że Tusk powinien jedno wziąć pod uwagę.Już raz na nic nie robieniu,się przejechał.I drogo nas to kosztowało!
Teraz oddychamy wciąż świeżym powietrzem,po 8 latach przerazliwego smrodu.
Niemniej taki pokarm starczy na jakiś czas.Nie samym uśmiechem człowiek żyje.
Jedno jednak już teraz,wręcz mnie zachwyciło.Nie spodziewałem się tak zdecydowanej postawy w sprawie uszczelnienia granic.Oby tak dalej bo tu nie ma"zmiłuj"!To jest KONIECZNOŚĆ,choćby nie wiem czego wymagała.I obyśmy to my ustalali porządki w swoim domu a nie ue!!!

1 polubienie

UE powiadasz? Znam gorsze rozwiązania trampkowe na przyklad
Co do izolacji i enigracji? Jestem imigranka i nie oceniam a staram sie nie byc najeźcacaą.

Jestem zadowolony w sposób umiarkowany, inaczej, w sposób bardzo ostrożny. Ale nie spodziewałem się i nie spodziewam rewelacji. PiS zostawił po sobie bagno, wysuszenie którego wymaga czasu i samozaparcia. Najpierw trzeba przywrócić normalność prawu, a wiemy, dlaczego to jest takie trudne. I przez kogo.
Pozytywnie nastawię się do Koalicji dopiero wtedy gdy zacznie naprawiać służbę zdrowia i coś zrobią z ZUSem, tu nadal jest dramat. Jestem zatem bardziej optymistą niż człowiekiem zadowolonym z nowych rządów.

3 polubienia

Podpisuję się obiema rękami.

3 polubienia

Cierpliwosci trzeba
I umiec sie sprzedac
To i z chinczrkem wygrasz

1 polubienie

Pytanie o rząd a więc faktycznie o koalicje a nie o samego Tuska…
I tu wystawiam zdecydowanie negatywną opinie,ze znaczkiem wściekłości [:rage:] babsztylowi od edukacji!!!

4 polubienia

Ja też, ale do tego paniom ministerkom od ochrony środowiska.

1 polubienie

Edukacja? To “osoba” nie wie o czym mowi.

Dalabym jej taryfe ulgowa ze wzgledu na burdel jaki zastala
Co do ekologii? Wylewanie dziecka z kapiela.

Ja akurat mam bardzo dobrą ocenę…
Nie spodziewałem się naprawienia w ciągu roku tego co było psute przez osiem, tym bardziej z hamulcowym Adrianem. Populistyczne hasła z kampanii też trzeźwo oceniałem i nie łykałem ich jak niektórzy.
W ciągu roku przedstawili zarzuty ponad dwustu pięćdziesięciu pisowcom i ich funkcjonariuszom. W tym tempie jest szansa na ukaranie większości pisowskich przestępców. Tak trzymać! :grinning:

2 polubienia

Remonty bywaja trudne :slightly_smiling_face:

Naprawa zus powinna rozpocząć się od usunięcia krus. A to nie za tej kadencji

3 polubienia

Uwazaj, bo ktos zaryzykuje KRUS i przywileje branżowe zabrac?

2 polubienia

Powinien

Zdecydowanie negatywnie po tym roku i poprzednich 8 latach, kiedy rządzili POwcy.

1 polubienie

To wybiora takiego co przywroci…
Jedyna szansa, że UE dając doplaty zażąda likwidacji tej resztki komuny. I moze by tak spółeczki skarbu panstwa?

KRUS to jest ta “równość wobec prawa”. Ani za tej, ani za żadnej. PSL jest w koalicji z KAŻDYM, więc raczej nie ma na to szans.

1 polubienie