Jak oceniacie rząd Tuska po roku?
Co się udało, co nie?
No mógłby sobie Tusk w koncu rzecznika prasowego z prawdziwego zdarzenia sprawić. Bo do autopromocji to on talentu nie ma.
Poza tym? Cos tam sie dzieje.
PiS okopał sie dobrze.
Slowo porażka brak kompetencji brak planu… myślę ze to tylko fragment tego jak wygląda temat. 100 konkretów jak sam mowił poważnych ludzi … ludzi godnych zaufania . Tak… zdecydowanie porażka. I bedzie nas to bardzo drogo kosztować.
Na populizm metody szukasz?
Na tle poprzedniej degrengolady i bezprawia,całkiem dobrze.No ale na tle pisu,chyba każdy rząd [może poza ewentualnością Lepera,przed laty] wypadłby dobrze lub wręcz znakomicie.Z tym że Tusk powinien jedno wziąć pod uwagę.Już raz na nic nie robieniu,się przejechał.I drogo nas to kosztowało!
Teraz oddychamy wciąż świeżym powietrzem,po 8 latach przerazliwego smrodu.
Niemniej taki pokarm starczy na jakiś czas.Nie samym uśmiechem człowiek żyje.
Jedno jednak już teraz,wręcz mnie zachwyciło.Nie spodziewałem się tak zdecydowanej postawy w sprawie uszczelnienia granic.Oby tak dalej bo tu nie ma"zmiłuj"!To jest KONIECZNOŚĆ,choćby nie wiem czego wymagała.I obyśmy to my ustalali porządki w swoim domu a nie ue!!!
UE powiadasz? Znam gorsze rozwiązania trampkowe na przyklad
Co do izolacji i enigracji? Jestem imigranka i nie oceniam a staram sie nie byc najeźcacaą.
Jestem zadowolony w sposób umiarkowany, inaczej, w sposób bardzo ostrożny. Ale nie spodziewałem się i nie spodziewam rewelacji. PiS zostawił po sobie bagno, wysuszenie którego wymaga czasu i samozaparcia. Najpierw trzeba przywrócić normalność prawu, a wiemy, dlaczego to jest takie trudne. I przez kogo.
Pozytywnie nastawię się do Koalicji dopiero wtedy gdy zacznie naprawiać służbę zdrowia i coś zrobią z ZUSem, tu nadal jest dramat. Jestem zatem bardziej optymistą niż człowiekiem zadowolonym z nowych rządów.
Podpisuję się obiema rękami.
Cierpliwosci trzeba
I umiec sie sprzedac
To i z chinczrkem wygrasz
Pytanie o rząd a więc faktycznie o koalicje a nie o samego Tuska…
I tu wystawiam zdecydowanie negatywną opinie,ze znaczkiem wściekłości [] babsztylowi od edukacji!!!
Ja też, ale do tego paniom ministerkom od ochrony środowiska.
Edukacja? To “osoba” nie wie o czym mowi.
Dalabym jej taryfe ulgowa ze wzgledu na burdel jaki zastala
Co do ekologii? Wylewanie dziecka z kapiela.
Ja akurat mam bardzo dobrą ocenę…
Nie spodziewałem się naprawienia w ciągu roku tego co było psute przez osiem, tym bardziej z hamulcowym Adrianem. Populistyczne hasła z kampanii też trzeźwo oceniałem i nie łykałem ich jak niektórzy.
W ciągu roku przedstawili zarzuty ponad dwustu pięćdziesięciu pisowcom i ich funkcjonariuszom. W tym tempie jest szansa na ukaranie większości pisowskich przestępców. Tak trzymać!
Remonty bywaja trudne
Naprawa zus powinna rozpocząć się od usunięcia krus. A to nie za tej kadencji
Uwazaj, bo ktos zaryzykuje KRUS i przywileje branżowe zabrac?
Powinien
Zdecydowanie negatywnie po tym roku i poprzednich 8 latach, kiedy rządzili POwcy.
To wybiora takiego co przywroci…
Jedyna szansa, że UE dając doplaty zażąda likwidacji tej resztki komuny. I moze by tak spółeczki skarbu panstwa?
KRUS to jest ta “równość wobec prawa”. Ani za tej, ani za żadnej. PSL jest w koalicji z KAŻDYM, więc raczej nie ma na to szans.