Rozumiemy to, że gdybyśmy nie zgłupieli i nie zboczyli cywilizacyjnie,

lecz pozostali harmonijnym, wielkim stadem małp nadrzewnych w ciepłym klimacie, to po zużyciu naszych ciał przychodziłby do nas pan lampart, mówiąc:

• Mądra, harmonijna istoto małpia. Chyba rozumiesz, że po co masz tak długo cierpieć i gnić i zarażać zdrowych, kiedy ja chętnie zeżrę twoje gnijące - a dla mnie i dla mojego dziecka dojrzałe, pachnące, soczyste, słodkie - ciało? - Więc chodź, pogonię Cię, aby łatwiej twoja dusza mogła wyjść z ciała, bo tak to w DSHN-ie działa.

Moi rodzice zostali normalnie, bezmyślnie wychowani i wyedukowani. Starali się i mnie takim bezmózgiem wychować, ale na szczęście nie ze mną takie numery…

To ja wolę być tym harmonijnym lampartem, niż harmonijną małpką.

Wczoraj oglądnąłem na YT, jak lamparcica wyciągnęła aligatora z wody i zatargała go swym młodym, aby harmonijne lamparciątka postrzegły owego harmonijnego aligatora, jako soczyste, dojrzałe, słodkie, zdrowe, harmonijne owoce i spożyły go z apetytem. Stoczyła z nim krótką walkę, sprytem i sprawnością nadrabiając różnicę wagi i siły. Niesamowite.

3 polubienia

A linka, lub sam tytuł mógłbyś podrzucić, czy sam mam szukać po całym YT?

Tnie mi internet , co chwila i nie mogę nic linkować, Jakaś awaria u operatora. Jak się uspokoi, to podeślę. Komentarze po 3 razy wysyłam.

1 polubienie

Otworzyłem taką stronę.

https://www.youtube.com/results?search_query=walka+kamparta+z+aligatorem

1 polubienie

Tak, to jest to.

1 polubienie

Jest chyba takich filmów o Przyrodzie więcej, niż dysponujemy czasem na ich obejrzenie, a wciąż ich przybywa, krótszych i dłuższych, po polskiemu i po zagranicznemu…

1 polubienie

Wiesz ze obejrzenie na YT wszystkich filmów które zostały wgrane tylko dzisiaj(w 24 godziny) , zajęłoby około 9 lat?
A codziennie na YT oglądanych jest około miliard godzin filmów.

3 polubienia

Ale Kolega oglada tylko harmonijne!!! :grin:

2 polubienia

Poszukaj lampart vs. krokodyl.
Ale wiecej filmikow jest jaguar vs. kajman
Problem z nazewnictwem, lampart, leopard, jaguar, krokodyl czy kajman?

2 polubienia

Wołać siostrę?

1 polubienie

Zmień sobie v na b w nicku, będzie właściwiej, bo za durny jesteś, aby rozumieć cokolwiek mądrzejszego.

To ja zawołam.