Zaparłem się kiedyś i po wielkim znoju i kilku dniach złożyłem. Dawno to było i pewnie nie wiem, czy teraz bym to powtórzył?. Może i tak, ale problem jest w tem, że by nie chciało już mnie się.
Twardziel.
Jak nie tak, jak tak…
Jako dzieciak układałem. Co prawda nie było to specjalnie szybko bo mistrzowie potrafią w kilka ruchów ułożyć kostkę. Pamiętam też taką owalną z przesuwnymi polami.
Sex zawody…
Pytają uczestniczkę wygrasz?
-taa jak Mania z Krakowa nie dojedzie mam szansę
pytają o to samo drugą…
-No jak Mania nie przyjedzie to na 100%
po 4 podobnej odpowiedzi pytają kto to ta Mania i dlaczego wszystkie kobiety się jej boją tak bardzo?
-Nooo Mania kostkę rubika w ustach układa…
Podobna ale przesuwane były kwadraciki.
O too too jak to cuś się nazywa? Dość proste do układania było.
Zostało policzone, że każdą, nawet najbardziej zagmatwanie pomieszaną kostkę, da się ułożyć w 14 ruchach. Na zawodach jest nawet taka kategoria. Najlepsi układają w 17-18 ruchach, jednak na znalezienie rozwi\azania, mają godzinę czasu.
Rekord czasowy, to obecnie chyba 2,97 sekundy. Układane jest systemem, który wymaga 40-55 ruchów.
Kiedyś to była Wieża Rubika, choć Erno Rubik nie przykładał do tej konstrukcji niczego.
Wiem i raczej to wyuczone niż mistrzostwo. Widziałem filmik jak gość ułożył nie patrząc.
Nie mógł widzieć.
.bo układał w ustach.
Noo zapewne. Ale Mania i tak była lepsza
Byłem za młodu bardzo dobry, wystarczyło pamiętać sposób i każdą kombinację można było ułożyć w około minuty.
Za młodu, ta ja nawet lepszym byłem, niż bardzo dobrym.
.w te i inne klocki.