Kto jest poukładany i potrafi ułożyć?
Wiele razy próbowałem ale nie mam cierpliwości. Nigdy nie ułożyłem ![]()
Układałem wiele razy, w tej chwili nie pamiętam.
Kwestia przypomnienia …
Kiedys pamietalam metode. Opublikowana była w Problemach. Ale kostki nie mam od lat, dobrała sie do niej teściowa, usilowala poprzeklejać nalepki z kolorami, co skonczylo się zniszczeniem urzadzenia.
Czy istnieje coś, czego teściowa nie potrafi spieprzyć🤔
.NIE!! Teściowa wszystko potrafi.
![]()
Mój najmłodszy syn ma kostkę, jedną w kształcie kwadratu a drugą trójkąta, sześcianu
, i opanowuje to raz dwa. Nauczył się sam, bez żadnych pomocy typu internet, itp.
Nigdy nie znalazłem w sobie woli i cierpliwości do tej kostki. Ale mam ją w domu więc może kiedyś przyjdzie natchnienie
Największa fizyczna kostka, to 33x33x33.

Moja kolekcja kończy się na 7x7x7. W internecie można spróbować swoich możliwości na symulatorze, ustawiając rozmiar nawet do 100x100x100😱
Skusiłem się niegdyś na ogarnięcie kostki 25x25x25.
.24 godziny wyjęte z życiorysu.
Na Gwiazdkę podaruj mu taką:

Cisza i spokój w pokoju syna gwarantowana na najbliższe 5 lat.
.aczkolwiek bałagan i gorsze wyniki w nauce też.
I ogarnąłeś tę kostkę @ZiraaeL ?
Ogarnąłem. Zajęło mi to w sumie dokładnie 24 godziny.
Na symulatorze w necie była opcja zapisywania progresu układania. Dłużej niż godzinę dziennie nie sposób było wytrzymać. Lasacją kory mózgowej groziło.
Jedną ręką też układam. ![]()
.stóp, jak na razie, mi trochę szkoda.![]()
Zrobisz. Choć czytałem opinię, że 15-ka jest dość nieporęczna, waży 3 kg, i ciężko się nią kręci.
Potrafiąc ułożyć klasyczną kostkę 3x3x3, jest się w stanie ułożyć nawet największą kostkę.
Coś czuję że mniej bym się wkurzała układając kostkę brukową! Na pewno szybciej by szło! ![]()
W końcu ktoś zaskoczył i zauważył ukryte sedno kostkowego tematu💪
Na podwórku mam do ułożenia. Za szopa stoi kilka palet. Jakieś 800 metrów kwadratowych.
.skoro mówisz, że się szybko uporasz.
Sama kładłam panele w całej chacie- poradzę sobie i z kostką!
Ps. Uprzedzam pytanie i pada odpowiedz: Nie, jeszcze się nie porozchodziły!
![]()
Podłoga w chacie pod panele równiusieńka. Podłe podłoże na podwórku trzeba równo wyrównać.
.pomożecie🤔
Nie powiedziałabym że taka równa!
![]()