Kto jest poukładany i potrafi ułożyć?
Wiele razy próbowałem ale nie mam cierpliwości. Nigdy nie ułożyłem
Układałem wiele razy, w tej chwili nie pamiętam.
Kwestia przypomnienia …
Kiedys pamietalam metode. Opublikowana była w Problemach. Ale kostki nie mam od lat, dobrała sie do niej teściowa, usilowala poprzeklejać nalepki z kolorami, co skonczylo się zniszczeniem urzadzenia.
Czy istnieje coś, czego teściowa nie potrafi spieprzyć🤔
.NIE!! Teściowa wszystko potrafi.
Mój najmłodszy syn ma kostkę, jedną w kształcie kwadratu a drugą trójkąta, sześcianu , i opanowuje to raz dwa. Nauczył się sam, bez żadnych pomocy typu internet, itp.
Nigdy nie znalazłem w sobie woli i cierpliwości do tej kostki. Ale mam ją w domu więc może kiedyś przyjdzie natchnienie
Największa fizyczna kostka, to 33x33x33.
Moja kolekcja kończy się na 7x7x7. W internecie można spróbować swoich możliwości na symulatorze, ustawiając rozmiar nawet do 100x100x100😱
Skusiłem się niegdyś na ogarnięcie kostki 25x25x25.
.24 godziny wyjęte z życiorysu.
Na Gwiazdkę podaruj mu taką:
Cisza i spokój w pokoju syna gwarantowana na najbliższe 5 lat.
.aczkolwiek bałagan i gorsze wyniki w nauce też.
I ogarnąłeś tę kostkę @ZiraaeL ?
Ogarnąłem. Zajęło mi to w sumie dokładnie 24 godziny.
Na symulatorze w necie była opcja zapisywania progresu układania. Dłużej niż godzinę dziennie nie sposób było wytrzymać. Lasacją kory mózgowej groziło.
Jedną ręką też układam.
.stóp, jak na razie, mi trochę szkoda.
Zrobisz. Choć czytałem opinię, że 15-ka jest dość nieporęczna, waży 3 kg, i ciężko się nią kręci.
Potrafiąc ułożyć klasyczną kostkę 3x3x3, jest się w stanie ułożyć nawet największą kostkę.
Coś czuję że mniej bym się wkurzała układając kostkę brukową! Na pewno szybciej by szło!
W końcu ktoś zaskoczył i zauważył ukryte sedno kostkowego tematu💪
Na podwórku mam do ułożenia. Za szopa stoi kilka palet. Jakieś 800 metrów kwadratowych.
.skoro mówisz, że się szybko uporasz.
Sama kładłam panele w całej chacie- poradzę sobie i z kostką!
Ps. Uprzedzam pytanie i pada odpowiedz: Nie, jeszcze się nie porozchodziły!
Podłoga w chacie pod panele równiusieńka. Podłe podłoże na podwórku trzeba równo wyrównać.
.pomożecie🤔
Nie powiedziałabym że taka równa!