Rubik Cube

Kto jest poukładany i potrafi ułożyć?

4 polubienia

Wiele razy próbowałem ale nie mam cierpliwości. Nigdy nie ułożyłem :frowning:

4 polubienia

Układałem wiele razy, w tej chwili nie pamiętam.

Kwestia przypomnienia …

6 polubień

Kiedys pamietalam metode. Opublikowana była w Problemach. Ale kostki nie mam od lat, dobrała sie do niej teściowa, usilowala poprzeklejać nalepki z kolorami, co skonczylo się zniszczeniem urzadzenia.

3 polubienia

Czy istnieje coś, czego teściowa nie potrafi spieprzyć🤔

.NIE!! Teściowa wszystko potrafi.

:joy:

6 polubień

Mój najmłodszy syn ma kostkę, jedną w kształcie kwadratu a drugą trójkąta, sześcianu :thinking:, i opanowuje to raz dwa. Nauczył się sam, bez żadnych pomocy typu internet, itp.

2 polubienia

Nigdy nie znalazłem w sobie woli i cierpliwości do tej kostki. Ale mam ją w domu więc może kiedyś przyjdzie natchnienie

5 polubień

Największa fizyczna kostka, to 33x33x33.

33x33-cube

Moja kolekcja kończy się na 7x7x7. W internecie można spróbować swoich możliwości na symulatorze, ustawiając rozmiar nawet do 100x100x100😱

Skusiłem się niegdyś na ogarnięcie kostki 25x25x25.

.24 godziny wyjęte z życiorysu.

4 polubienia

Na Gwiazdkę podaruj mu taką:

matt-bahner-yottaminx

Cisza i spokój w pokoju syna gwarantowana na najbliższe 5 lat.

.aczkolwiek bałagan i gorsze wyniki w nauce też.

4 polubienia

I ogarnąłeś tę kostkę @ZiraaeL ?

3 polubienia

Ogarnąłem. Zajęło mi to w sumie dokładnie 24 godziny.

Na symulatorze w necie była opcja zapisywania progresu układania. Dłużej niż godzinę dziennie nie sposób było wytrzymać. Lasacją kory mózgowej groziło.

2 polubienia

Jedną ręką też układam. :sunglasses:

.stóp, jak na razie, mi trochę szkoda.:joy:

2 polubienia

Taką zrobisz?

3 polubienia

Zrobisz. Choć czytałem opinię, że 15-ka jest dość nieporęczna, waży 3 kg, i ciężko się nią kręci.

Potrafiąc ułożyć klasyczną kostkę 3x3x3, jest się w stanie ułożyć nawet największą kostkę.

5 polubień

Coś czuję że mniej bym się wkurzała układając kostkę brukową! Na pewno szybciej by szło! :stuck_out_tongue:

3 polubienia

W końcu ktoś zaskoczył i zauważył ukryte sedno kostkowego tematu💪

Na podwórku mam do ułożenia. Za szopa stoi kilka palet. Jakieś 800 metrów kwadratowych.

.skoro mówisz, że się szybko uporasz.

6 polubień

Sama kładłam panele w całej chacie- poradzę sobie i z kostką!

Ps. Uprzedzam pytanie i pada odpowiedz: Nie, jeszcze się nie porozchodziły! :joy: :joy: :joy:

3 polubienia

Podłoga w chacie pod panele równiusieńka. Podłe podłoże na podwórku trzeba równo wyrównać.

.pomożecie🤔

2 polubienia

Nie powiedziałabym że taka równa! :joy: :joy: :joy: :joy:

2 polubienia