To u Ciebie dobowe rożnice sięgają 50 stopni!!!
Bloody hell!!!
Sloneczko lubie. I tak 27°. Plus delikatna bryza. Lezaczek i drink z parasolką opcjonalnie.
W nocy może padac cieply deszcz.
U mnie oddech Sahary nieco zelżał. Ale pare nocy tropikalnych bylo.
Taki sierpien w maju.
Ale to sa uroki Srodziemiomorza.
Właśnie wróciłem z gór Arden. Dziś Holandia i Belgia stoją ze względu na Hemelvaart, a Niemcy na der Aufstieg, czyli Wniebowstąpienie, po naszemu.
Wstałem parę minut po 4, zjadłem śniadanie, pojechałem po kota i razem udaliśmy się w te Ardeny, do których mam ok 40 km. Rano temperatura wynosiła 5C, a na miejscu później niewiele więcej. Ale tam gdzie byliśmy, było jest zawsze pięknie, natura całą paszczą. Zmarzłem okrutnie, nogi popracowały, ale zwierzę było szczęśliwe i zniknęło mi na ponad godzinę z oczu.
Teraz piję kawę i tu się udzielam. Nadal zimno, raz słońce, raz chmury, jest 13C.
U mnie podobnie. Fetes Ascension.
Zobaczymy @collins02 , ja tam akurat takie temp. lubię, ale w tym roku wyjątkowo z nich mało skorzystam bo wg grafika mam pracę na 11 do 19. Ale zawsze zostają weekend-y.
W sierpniu jak nie dmuchnie z Afryki jest niewiele wiecej. Korsyka podobnie jak wybrzeze Francji czy Hiszpanii odczuwa lagodzacy wplyw morza.
Gorzej jest w centrum a koszmarnie w miejscach nazywanych biegunami ciepla - u mnie to dolina Guadalquivir Cordoba, Sevilla, dolina Ebro i część nazywana Extremadura - tam latem masz w nocy 30°, a w rano smazysz jajecznice na karoserii samochodu.
U mnie czarna kartka w kalendarzu…
Nie tak do końca @okonek . Dziś jest święto mamy :)) Wszak, wg kalendarza polskiego ,ale to zawsze coś .
Święto i mglisto i pochmurnie jak u mnie.
U mnie swieto mamy jest ruchome - pierwsza niedziela maja.
Tu odwrotna sytuacja.
Widzimy PADa, ale nie ma chmur …
A nawet nieomalze PADa pad.
Na chinskim murze.
To tu mamy do kolekcji Pad i chmury.
Do kompletu brakuje jeszcze fotki
bez Pada i bez chmur …
Deszcz ciągłe z przełyku się odbija,
epilepsja to jest, moja pani miła.
Naciska ta niewielka ilość płynu
Za gardłem, przed żołądkiem marnotrawny synu
Ideałem jest słońce i 20 stopni. Oczywiście na plusie.
I obowiązkowo piwo do tego…