Serwis sportowy 15. Skoki narciarskie i inne

Z opóźnieniem zapodaję ten temat z przyczyny kłopotów internetowych niezależnych ode mnie.

Zaczynamy od konkursu w Rucce, gdzie Żyła wyskakał 3 miejsce, a Kubacki był 4, utrzymując pozycję lidera PŚ.

2 polubienia

Skoki i piłka w jednym terminie :roll_eyes:
Się narobiło… :innocent:

5 polubień

Dlatego rozdzieliłem te tematy, co by bałaganu nie było.

2 polubienia

A u mnie remont i dzisiejszy mecz oglądaliśmy z doskoku, momentami, co nie było dla mnie komfortowe, ale gola Lewandowskiego akurat udało się obejrzeć. Wzruszyłam się bardzo, a o skokach to już zupełnie zapomniałam, przynajmniej ja.

1 polubienie

Tymczasem zaczął się sezon alpejski.
Maryna Gąsienica-Daniel zajęła dobre,8 miejsce w slalomie gigancie w Killington,USA.
Dobry początek i od razu sporo punktów na dzień dobry!

3 polubienia

W I serii konkursu z naszych skoczyli Wolny - 122, Zniszczoł - 120 i Pilch - 100. I raczej w fnałowej serii ich nie zobaczymy, Czekamy na Wiącka, Stocha Żyłę i Kubackiego.
Na razie liderem jest Japończyk Kitasaho - 130,5, ale przed nami jeszcze ci daleko skaczący.

Stoch 129, Wiącek 130 i już są daleko z tyłu. Prowadzi następny Japoniec - Nakamura - 144, jest kilka skoków ponad 135. Stoch w tej chwili 9, może utrzyma się w 30.
Zobaczymy co na to, Żyła i Kubacki? Piotr skacze czwarty od końca, Dawid, ostatni.

1 polubienie

Po skoku na 145 na czoło wyszedł Lanisek.

Żyła na 138 i jest 6.

Dawid na 145,5 i prowadzi po I serii. Brawo!!!
Żyła 7, Stoch 20. Wąsek 27.

Granerud 5.
Kobayashi 16.

Polskie buloklepy, Pilch, Zniszczoł, Wolny, za burtą.

1 polubienie

No i ch… w bombki strzelił. Nie mamy podium, Kubacki skoczył na 130 i zakończył konkurs na 6 miejscu. Żyła jest 5.

1. Kraft.
  2. Granerud.
  3. Nakamura.
  4. Lanizek.
3 polubienia

Szkoda po tym pierwszym skoku.Przewaga maleje…

1 polubienie

W trakcie turnieju w Andorze,Weronika Falkowska pokonala w 3 setach Dajane Jastremską 6:4;5:7;6:3!
Weronika jest juz w ćwierćfinale…
Dodajmy żePolka jest klasyfikowana w trzeciej setce a Jastremska była kiedyś na miejscu 21.
Brawo!
Wielki talent i oby tak dalej…

1 polubienie