Serwis sportowy 18, TCS 2022/23

A Niemce dziś cieniutkooo… Sympatyczny kolega @Farang będzie ucieszony… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Trwają kwalifikacje w Bischofshofen i tak Hula jak Habdas juz awansowali.
Co ciekawe,wygląda na to ze austriackie zaplecze spisuje sie gorzej od tych dwóch,naszych…

Polacy w komplecie w konkursie…
Odpadli J.Kobayashi,Koudelka,Sato,Cecon junior i dwaj Austriacy…O Turkach i Rumunach nie wspominam bo to nie ma sensu :innocent:

1 polubienie

A ja jestem wściekły po klęsce Igi z Pegulą. Nie wiem dlaczego Iga grała, wręcz fatalnie, ale taki jest fakt. Dobrze, że miałem kłopoty z internetem, bo, gdybym wtedy mógł tu pisać, to teraz palił bym się ze wstydu.

Co to Bischofshofen naszych będzie szóstka w turnieju, czyli nawet Hula się zakwalifikował.
Niechętnie to piszę, ale myślę, że ten turniej i cały TCS wygra Granerud i obym był złym prorokiem. Nawet, gdyby Dawid wygrał ten ostatni spektakl, to 20 punktów odrobić jest piekielnie trudno. Musiała by się stać jakaś katastrofa dla Norwega.

1 polubienie

Mam w sobie jakiś wewnętrzny opór wobec tych kolejnych,turniejowych wymysłów.Zaczyna to przypominać lige narodów w piłce lub co gorsza,skoki latem… :face_with_raised_eyebrow:
Granerud musiałby chyba upaść…Ponad 23 punkty to bardzo dużo.
Skocznia juz od dawna nie jest bezpiecznym,małym lotniskiem jakim była w latach 70-tych.Norweg czasem sobie nie radzi na takich obiektach ale tutaj musiałby totalnie zawalić.Nie mówiąc o tym że Dawid MUSI wygrać…

1 polubienie

Pożyjemy, zobaczymy. Sezon nie kończy się na TCS, ale dopiero zaczyna.

Media podały że zmarł Gianluca Vialli…
Znakomity zawodnik.Jeszcze łapał sie na czas wielkich gwiazd.Uwielbiałem go oglądać…

1 polubienie

O w mordę! Smutna wiadomość.

Świetny napastnik, pierwszy raz oglądałem go w Meksyku MŚ.

1 polubienie

Jedna z twarzy lat 80/90…Rak się nie pieprzy…Facet był młodszy ode mnie :roll_eyes:

1 polubienie

Grał w tych słynnych meczach Sampdorii z Legią,na początku lat 90-tych.
Jednak najbardziej kojarze go z Chelsea.Na Stamford Bridge to juzpo prostu galeria sław…

1 polubienie

Niezaprzeczalnie jest pomnikiem piłki nożnej.

Zaczął sie ostatni z 4 konkursów TCS…
Na razie P.Wąsek,słabiutko…

Granerud poza zasięgiem. A do gry na poważnie wkroczył jeszcze Lanisek.

To było nie do odrobienia.
Ale walka pierwszorzędna!
Kolega ma Eurosport w telefonie to sobie za pare godzin zobaczę powtórki.
Jedno jest imponujące.Trzech Polaków w top-5 TCS…Tego jeszcze nie było!
Z drugiej strony…Czy ktoś omamiony skuceasami,zwraca choć przez chwile uwagę na przepaść jaka stale się powiększa,miedzy tymi 3,czasem 4 zawodnikami a reszta kadry?
Media nie zwracają najmniejszej uwagi. :face_with_raised_eyebrow:
Za tydzień Zakopane i min. arcyciekawa druzynowka.I ciekawe czy ktoś z naszych zawodników,obecnie w słabej formie,wykorzystal czas TCS na odpowiednie przygotowanie?
Tego czasu było sporo!

1 polubienie