A Niemce dziś cieniutkooo… Sympatyczny kolega @Farang będzie ucieszony…
Trwają kwalifikacje w Bischofshofen i tak Hula jak Habdas juz awansowali.
Co ciekawe,wygląda na to ze austriackie zaplecze spisuje sie gorzej od tych dwóch,naszych…
Polacy w komplecie w konkursie…
Odpadli J.Kobayashi,Koudelka,Sato,Cecon junior i dwaj Austriacy…O Turkach i Rumunach nie wspominam bo to nie ma sensu
A ja jestem wściekły po klęsce Igi z Pegulą. Nie wiem dlaczego Iga grała, wręcz fatalnie, ale taki jest fakt. Dobrze, że miałem kłopoty z internetem, bo, gdybym wtedy mógł tu pisać, to teraz palił bym się ze wstydu.
Co to Bischofshofen naszych będzie szóstka w turnieju, czyli nawet Hula się zakwalifikował.
Niechętnie to piszę, ale myślę, że ten turniej i cały TCS wygra Granerud i obym był złym prorokiem. Nawet, gdyby Dawid wygrał ten ostatni spektakl, to 20 punktów odrobić jest piekielnie trudno. Musiała by się stać jakaś katastrofa dla Norwega.
Mam w sobie jakiś wewnętrzny opór wobec tych kolejnych,turniejowych wymysłów.Zaczyna to przypominać lige narodów w piłce lub co gorsza,skoki latem…
Granerud musiałby chyba upaść…Ponad 23 punkty to bardzo dużo.
Skocznia juz od dawna nie jest bezpiecznym,małym lotniskiem jakim była w latach 70-tych.Norweg czasem sobie nie radzi na takich obiektach ale tutaj musiałby totalnie zawalić.Nie mówiąc o tym że Dawid MUSI wygrać…
Pożyjemy, zobaczymy. Sezon nie kończy się na TCS, ale dopiero zaczyna.
Media podały że zmarł Gianluca Vialli…
Znakomity zawodnik.Jeszcze łapał sie na czas wielkich gwiazd.Uwielbiałem go oglądać…
O w mordę! Smutna wiadomość.
Świetny napastnik, pierwszy raz oglądałem go w Meksyku MŚ.
Jedna z twarzy lat 80/90…Rak się nie pieprzy…Facet był młodszy ode mnie
Grał w tych słynnych meczach Sampdorii z Legią,na początku lat 90-tych.
Jednak najbardziej kojarze go z Chelsea.Na Stamford Bridge to juzpo prostu galeria sław…
Niezaprzeczalnie jest pomnikiem piłki nożnej.
Zaczął sie ostatni z 4 konkursów TCS…
Na razie P.Wąsek,słabiutko…
Granerud poza zasięgiem. A do gry na poważnie wkroczył jeszcze Lanisek.
To było nie do odrobienia.
Ale walka pierwszorzędna!
Kolega ma Eurosport w telefonie to sobie za pare godzin zobaczę powtórki.
Jedno jest imponujące.Trzech Polaków w top-5 TCS…Tego jeszcze nie było!
Z drugiej strony…Czy ktoś omamiony skuceasami,zwraca choć przez chwile uwagę na przepaść jaka stale się powiększa,miedzy tymi 3,czasem 4 zawodnikami a reszta kadry?
Media nie zwracają najmniejszej uwagi.
Za tydzień Zakopane i min. arcyciekawa druzynowka.I ciekawe czy ktoś z naszych zawodników,obecnie w słabej formie,wykorzystal czas TCS na odpowiednie przygotowanie?
Tego czasu było sporo!