Serwis sportowy 4

Znam tę trasę na pamięć.

Tak, przejeżdżałeś niecały kilometr od mojej chatynki, zaraz po przekroczeniu granicy do Niemiec już na niemieckiej na autostradzie A4. Ok kilometra za granicą po niemieckiej stronie z prawej strony od drogi jest pole i za nim widać rząd drzew, a za tymi drzewami mieszkam ja.

1 polubienie

Następnym razem zaplanuje przystanek :smiley:

1 polubienie

Wystarczy, że na godzinkę przed wjazdem do Aachen zadzwonisz. Jeżeli będę w domu, na Bustelle w Aachen jestem za 15 minut. Tam w Aachen są dłuższe postoje, więc poznać realnie byśmy się zdążyli i zamienić parę słów. A nawet polskie piwo wypić, bo na tym przystanku jest polski sklepik. Numerem mogę służyć na priwie.

A do siebie zapraszam serdecznie.

1 polubienie

Co tam polskie piwo. Polskie znam. Pochwalisz się lokalnym :smiley:

1 polubienie

Oczywiście, przywiozę ze sobą, z tym, że holenderskich piw nie polecam. Na szczęście są tu niemieckie też.

1 polubienie

Ewa Swoboda pobiegnie w finale na 100 m. za jakiś kwadrans,moze mniej…Sznase na medal są raczej malutkie.Ja typuje 5 miejsce.Co i tak będzie sporym sukcesem.
W międzyczasie,drugie złoto dla Chorwatów w dwa dni.Wczoraj kulomiot, dzisiaj niesamowita Perkovic w rzucie dyskiem!
Złoto dla Greków w skoku w dal…Tutaj muszę przyznać ze już dawno nie widziałem na zawodach tej rangi, takiej dominacji jednego zawodnika!Prawie pół metra różnicy miedzy nim a drugim,Brytyjczykiem!
Maja i gospodarze swoje święto bo złoto w dziesięcioboju dla Kuala!!! Po pięknym biegu na 1500 m. który tradycyjnie zakończył zmagania.A nasz Wiesiołek…Oczywiście kontuzja.
I final na 100 m. mężczyzn.Wygral włoski murzyn przed angielskim murzynem.Irlandzki murzyn nie zdobył chyba medalu… :thinking:Zaraz replay…

1 polubienie

I najważniejszy dla nas moment tego dnia.Final 100 m. kobiet z Ewa Swoboda…
Stawiałem na miejsce 5.Za Brytyjkami i Szwajcarka.Ale…Wszystko potoczyło się inaczej! Co za sensacja!
Zloty medal dla Niemki,srebro dla Szwajcarki a brąz dla jednej z Brytyjek…Ewa Swoboda,po bardzo dobrym biegu [11.18!] na czwartym miejscu!Chyba najlepszym od czasu pani Ireny!!!
Fascynujący bieg!Kambundji ze Szwajcarii [ :upside_down_face:] zgasła na ostatnich paru metrach i wykorzystała to Niemka Luekenckeper z która Swoboda już wygrywała! Wielkie brawa dla nieprzytomnej ze szczęścia Niemki!
A brytyjskie gwiazdy-celebrytki maja niby brąz ale złości już nie ukryją.Zreszta odbija to sobie w sztafecie.Bez dwóch zdań!
Ewa chyba nie zejdzie jednak w tym sezonie poniżej 11 sek.Ale i tak, jest dobrze! I z Ewa sztafeta powinna być pewnie w finale!
I na zakończenie jeszcze refleksja…
Jakis idiota rodem z wp. pisze na frontowej stronie ze 4 miejsce to “nici z medalu” i jeszcze o jakiejś “klątwie” :nauseated_face:
Prawdziwa klątwa jest zatrudnianie kompletnych dyletantów pozbawionych woli poznania.Przepraszam za wielkie słowa na które ów pismak nie zasłużył.

1 polubienie

Trwaja mistrzostwa Europy w lekkiej atletyce a panowie kibice ani słowa…Smutne to…Kolejny krok do zupelnego zniechęcenia na tym forum :face_with_raised_eyebrow:
Tymczasem mamy zloty medal w rzucie młotem!Niezawodny Wojciech Nowicki i 82 metry.Nokaut!
Paweł Fajdek nie miał dnia…Czwarte miejsce dla wielokrotnego mistrza świata to z pewnością rozczarowanie ale…W sumie jest tak jak sam powiedział.Powoli,powoli coraz trudniej o motywację kiedy ma sie juz wszystko a dodatkowo są siły które chcą odsunąć młot na margines…
Rozmys na 1500 nie wytrzymał.On tak biega jak…gra Hurkacz.Czasem nie ma na niego siły a czasem ledwo dobiega do mety…
Srebro i brąz dla Natalii Kaczmarek i Ani Kiełbasińskiej!!!Cóz to była za bieg!!!Famke Bol z Holandii jest bezkonkurencyjna ale dalej…To polska konkurencja!!!A w ogóle na 400 m pań to mamy mecz Polska-Holandia :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:
Sensacyjne srebro w rzucie młotem pań kompletnie mi nieznanej Ewy Rózańskiej! Czyli sa u nas zawodnicy którzy potrafią sprawić sensacje na najwazniejszej imprezie!!!
I wisienka na torcie!
Ada Sułek w siedmioboju.Srebro mimo kontuzji która odebrała jej dobre wyniki w 2 biegach.Waleczna,przesympatyczna,ambitna i coraz lepsza zawodniczka ktora w kazdych zawodach bije rekordy życiowe…Od bardzo dawna nie oglądalem siedmioboju z takimi emocjami! Jedno piwo to za mało :innocent:
Ada,wielkie,wielkie brawa i wielkie wzruszenie z mojej strony!
I jeeest!!!
Polska sztafeta 4 x 100 m. weszła do finału po pieknym biegu.Tylko 0.31 gorzej od rekordu Polski!
A teraz szybko bo za trzy godziny Grecja welcome to :sweat_smile:

2 polubienia

Oglądam ME w Monachium, ale to trzeci temat sportowy i na forum już nie zdążyłem go ogarnąć, tym bardziej, że znalazłem sobie pozakomputerowe zajęcie, które jeszcze troszkę potrwa. I tylko to doskakuję na krótko, skontrolować sytuację… :grinning:

Brawo za zajęcie :rofl:

Jedna z najpiękniej zorganizowanych imprez w ostatnim czasie.Podobnie jak wspaniale zawody kajakarskie tamże…Maja smykałkę do tego Niemcy a i publiczność okazała się wspaniała!

1 polubienie

Ordnung muss sein… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Po raz pierwszy w życiu,oglądałem mistrzostwa w 3 krajach.I nie ma mowy o pomyłce.Pełen profesjonalizm!

1 polubienie