Tak, przejeżdżałeś niecały kilometr od mojej chatynki, zaraz po przekroczeniu granicy do Niemiec już na niemieckiej na autostradzie A4. Ok kilometra za granicą po niemieckiej stronie z prawej strony od drogi jest pole i za nim widać rząd drzew, a za tymi drzewami mieszkam ja.
Wystarczy, że na godzinkę przed wjazdem do Aachen zadzwonisz. Jeżeli będę w domu, na Bustelle w Aachen jestem za 15 minut. Tam w Aachen są dłuższe postoje, więc poznać realnie byśmy się zdążyli i zamienić parę słów. A nawet polskie piwo wypić, bo na tym przystanku jest polski sklepik. Numerem mogę służyć na priwie.
Ewa Swoboda pobiegnie w finale na 100 m. za jakiś kwadrans,moze mniej…Sznase na medal są raczej malutkie.Ja typuje 5 miejsce.Co i tak będzie sporym sukcesem.
W międzyczasie,drugie złoto dla Chorwatów w dwa dni.Wczoraj kulomiot, dzisiaj niesamowita Perkovic w rzucie dyskiem!
Złoto dla Greków w skoku w dal…Tutaj muszę przyznać ze już dawno nie widziałem na zawodach tej rangi, takiej dominacji jednego zawodnika!Prawie pół metra różnicy miedzy nim a drugim,Brytyjczykiem!
Maja i gospodarze swoje święto bo złoto w dziesięcioboju dla Kuala!!! Po pięknym biegu na 1500 m. który tradycyjnie zakończył zmagania.A nasz Wiesiołek…Oczywiście kontuzja.
I final na 100 m. mężczyzn.Wygral włoski murzyn przed angielskim murzynem.Irlandzki murzyn nie zdobył chyba medalu… Zaraz replay…
I najważniejszy dla nas moment tego dnia.Final 100 m. kobiet z Ewa Swoboda…
Stawiałem na miejsce 5.Za Brytyjkami i Szwajcarka.Ale…Wszystko potoczyło się inaczej! Co za sensacja!
Zloty medal dla Niemki,srebro dla Szwajcarki a brąz dla jednej z Brytyjek…Ewa Swoboda,po bardzo dobrym biegu [11.18!] na czwartym miejscu!Chyba najlepszym od czasu pani Ireny!!!
Fascynujący bieg!Kambundji ze Szwajcarii [ ] zgasła na ostatnich paru metrach i wykorzystała to Niemka Luekenckeper z która Swoboda już wygrywała! Wielkie brawa dla nieprzytomnej ze szczęścia Niemki!
A brytyjskie gwiazdy-celebrytki maja niby brąz ale złości już nie ukryją.Zreszta odbija to sobie w sztafecie.Bez dwóch zdań!
Ewa chyba nie zejdzie jednak w tym sezonie poniżej 11 sek.Ale i tak, jest dobrze! I z Ewa sztafeta powinna być pewnie w finale!
I na zakończenie jeszcze refleksja…
Jakis idiota rodem z wp. pisze na frontowej stronie ze 4 miejsce to “nici z medalu” i jeszcze o jakiejś “klątwie”
Prawdziwa klątwa jest zatrudnianie kompletnych dyletantów pozbawionych woli poznania.Przepraszam za wielkie słowa na które ów pismak nie zasłużył.
Trwaja mistrzostwa Europy w lekkiej atletyce a panowie kibice ani słowa…Smutne to…Kolejny krok do zupelnego zniechęcenia na tym forum
Tymczasem mamy zloty medal w rzucie młotem!Niezawodny Wojciech Nowicki i 82 metry.Nokaut!
Paweł Fajdek nie miał dnia…Czwarte miejsce dla wielokrotnego mistrza świata to z pewnością rozczarowanie ale…W sumie jest tak jak sam powiedział.Powoli,powoli coraz trudniej o motywację kiedy ma sie juz wszystko a dodatkowo są siły które chcą odsunąć młot na margines…
Rozmys na 1500 nie wytrzymał.On tak biega jak…gra Hurkacz.Czasem nie ma na niego siły a czasem ledwo dobiega do mety…
Srebro i brąz dla Natalii Kaczmarek i Ani Kiełbasińskiej!!!Cóz to była za bieg!!!Famke Bol z Holandii jest bezkonkurencyjna ale dalej…To polska konkurencja!!!A w ogóle na 400 m pań to mamy mecz Polska-Holandia
Sensacyjne srebro w rzucie młotem pań kompletnie mi nieznanej Ewy Rózańskiej! Czyli sa u nas zawodnicy którzy potrafią sprawić sensacje na najwazniejszej imprezie!!!
I wisienka na torcie!
Ada Sułek w siedmioboju.Srebro mimo kontuzji która odebrała jej dobre wyniki w 2 biegach.Waleczna,przesympatyczna,ambitna i coraz lepsza zawodniczka ktora w kazdych zawodach bije rekordy życiowe…Od bardzo dawna nie oglądalem siedmioboju z takimi emocjami! Jedno piwo to za mało
Ada,wielkie,wielkie brawa i wielkie wzruszenie z mojej strony!
I jeeest!!!
Polska sztafeta 4 x 100 m. weszła do finału po pieknym biegu.Tylko 0.31 gorzej od rekordu Polski!
A teraz szybko bo za trzy godziny Grecja welcome to
Oglądam ME w Monachium, ale to trzeci temat sportowy i na forum już nie zdążyłem go ogarnąć, tym bardziej, że znalazłem sobie pozakomputerowe zajęcie, które jeszcze troszkę potrwa. I tylko to doskakuję na krótko, skontrolować sytuację…
Jedna z najpiękniej zorganizowanych imprez w ostatnim czasie.Podobnie jak wspaniale zawody kajakarskie tamże…Maja smykałkę do tego Niemcy a i publiczność okazała się wspaniała!