Serwis sportowy 4

Wygrała Halep, którą Iga ostatnio przerzucała z ręki do ręki…
Nasza Iga musi najpierw pokonać siebie, a potem będzie prała wszystkie pozostałe.

2 polubienia

Od dzisiaj,lekkoatletyka więc chyba po raz ostatni…
Ale że rzuca sie to w oczy…I szczypie :face_with_raised_eyebrow:
Mistrz Polski,Lech Pń przegrał trzeci mecz.Mimo pewnych pochwał za grę [czego w coraz bardziej podobnej sytuacji nigdy nie doświadczyła Legia] mistrz Polski jest ostatni w tabeli!
Spoglądam na tabele II ligi i widzę że rezerwy Lecha które w zeszłym sezonie otarły sie o grę w barażach,dzisiaj są na przedostatnim miejscu w tabeli.Ani mistrzowie,ani jego rezerwy,nie wygrali jeszcze meczu w nowym sezonie!!!
O przyczynach pisywało sie juz nie raz i nie będę sie wiecznie powtarzał.Zastanawia jednak całkowita cisza od strony tzw. zarządu i tzw. działaczy czy prezesów.
Jest coraz większy dysonans pomiędzy szkoleniem młodych a kuriozalnymi i coraz rzadszymi zakupami.W polskim klubie gra w pierwszym składzie góra 3 polskich piłkarzy,po każdym kolejnym meczu dowiadujemy sie ze kolejni piłkarze nie spełniają pokladanych w nich nadzieji.I co?Ano NIC!
Dzisiaj doczytałem ze zatrudnianie Holendra odbywało sie w sposób tak amatorski ze aż sie wierzyć nie chce.Okazuje sie ze Skorża sygnalizowal swe odejscie tygodnie wcześniej niz przekazywaly to media…I co?Ano nic…
Rację mają kibice.Mistrz Polski w marnowaniu potencjału.A od siebie dodam że sternicy klubu,nadają sie nie do sportu ale do handlowania jajkami z wolnego wybiegu. :rage:
Tymczasem Warta wygrywa w Kielcach z Korona i wyglada w tabeli znacznie lepiej!

1 polubienie

Oby kolego.
Cos co robisz wymaga zaangazowania i treningu
A nie chcę być zlosliwa nie zawsze to nie dotyczy sportu

No i zaczęło sie w wielkim stylu!
Aleksandra Lisowska mistrzynią Europy w maratonie!
Początek marzeń na mistrzostwach w Monachium!
I szczerze przyznam że nie spodziewałem sie tego za grosz :upside_down_face:
Dalej…Kulomioci są w finale ale tam na medale tym razem liczyć będzie trudno.
Szkoda mi tego chłopaka w skoku w dal którego znieśli na noszach.Niestety,kontuzje w polskiej ekipie są z jakichś przyczyn,codziennością niemal… :face_with_raised_eyebrow:
Dodajmy ze mamy tez brązowy medal w klasyfikacji druzynowej maratonu!
Chyba pierwszy raz maraton podano obróbce druzynowej.Pozostale Polki zajeły miejsca 19 i 26 i to w sumie dalo nam trzecie miejsce!
Nasi kulomioci na miejscach 5-6.Calkiem przyzwoicie jak na ten sezon.20.90 zdaje się,Haratyka to niezły wynik…

1 polubienie

Mamy brązowy medal na mistrzostwach Europy w kolarstwie torowym!!!
Nie zdążyłem ogarnąć co i jak a BBC od razu przeniosło się na mistrzostwa w pływaniu…
Wiem ze Polka w wyscigu punktowym zdobyła 167 pkt a zwyciężyła minimalnie lepsza Włoszka.Mam nadzieje ze szczegóły ogarnę potem bo oczywiście z naszych mediów nic się dowiedzieć nie sposób :roll_eyes:
Sporo się dzieje na kilku arenach!
Edit…Daria Pikulik zdobyła ten brązowy medal w wyścigu omnium!Ten wielobój kończył właśnie wyścig punktowy…
To już trzeci brązowy medal dla Polek na tych mistrzostwach!

1 polubienie

Za to zakończenie 2 połowy zawalone z przytupem. Co sie dzieje z tym zespołem. :confused:

1 polubienie

Wygląda na to że to co z Legią…Ale będziemy troche mądrzejsi pojutrze…

Kiełbasińska, Kaczmarek i Baumgart- Witan w finale 400m…

1 polubienie

I to w jakim styluuuu!!!
Do tego Zosia Enaoui jest w finale 1500.Tez wygrała swoją serię.
Mamy też Zalewskiego w finale na 400 m.
Gorzej idzie w konkurencjach technicznych.Kulomiotki,dyskobolki i Matuszewska w skoku w dal,odpadły po bardzo słabych wystepach…
Plus Olga Niedziałek 5 na 35 km.Chodu nie oglądałem…To jednak bardzo dobry wynik!

1 polubienie

Spodziewam się dokładnie tego samego scenariusza. Lech atakuje, ma przewagę w posiadaniu piłki, wiele niewykorzystanych sytuacji i albo wygrywa 1:0, albo remisuje 0:0 po czym wyjeżdża do Luksemburga na walkę o życie. A propos ładny mini kraj. W tym tygodniu zwiedzałem.

2 polubienia

I zero luksemburczyków w składzie :innocent:
Jakoś mi tam dotąd nie po drodze było ale teść kiedyś był zachwycony…

1 polubienie

Tradycyjnego medalu w młocie nie będzie…Koproń i Furmanek odpadły a ta pierwsza zawalila w tym roku chyba wszystko!
Jest za to Różańska i rzut w granicach rekordu życiowego,byłby na miare ścislego finału…
Trzeba jednak cierpliwie poczekać na Anitę :thinking:

1 polubienie

Mam ten Luxemburg nieźle obrobiony. Do znudzenia. Zresztą i teraz do niego daleko nie mam.

1 polubienie

A w jakim mieście mieszkasz?

1 polubienie

Bocholtz.

Do niemieckiej autostrady 900 kroków przez pole z krowami w linii prostej, nieopodal kilka km do Belgii.

A za Belgią, Luxemburg.

Do niemieckiego Aachen - 10 km, a do Maastricht, skrótami ponad 20.

Hmmmm…Pawel Wiesiolek moim zdaniem nie miał żadnych szans na medal w 10-boju ale mógł spokojnie zająć tzw.punktowane miejsce…
Niestety,kontuzja…
Czasem mam wrażenie ze u nas medycyna sportowa to zlepek przypadku, czarnej magii i braku pieniędzy…Plus nieśmiertelne,“jakoś to będzie” :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

I mamy kolejny medal w kolarstwie torowym!!!ale czadu dają nasze dziewczyny!!!
Urszula Los zdobyła srebrny medal w sprincie, zwanym keirin!
Nigdy w Polsce,poza ewentualnymi igrzyskami, nie mialem okazji oglądać takiej transmisji z kolarstwa torowego.Kolejna HANBA tzw. telewizji z misja :face_with_raised_eyebrow:
Tutaj zaś,odbijam to sobie co dnia! :innocent:

1 polubienie

Miałem to napisać, ale zapomniało ni się.

1 polubienie

O kurczę. To byłem niedaleko. Jechałem flixbusem z Amsterdamu przez Mastricht. Nazwa miejscowości mi się utrwaliła historycznie dzięki Traktatowi z Mastricht :slight_smile:

1 polubienie

Jest jeszcze jeden medal na mistrzostwach w Rzymie.K.Wlasik na 50 m dowolnym!
Tego nie widziałem ale Polka obroniła srebro z ostatniego championatu…
Pokażą wieczorem jak się lekka skończy…

1 polubienie