Serwis sportowy 8

Na Elche dużo bym nie liczyła. Oni oprzytomnieja dopiero jak spadną do drugiej ligi i właściciel się zmieni.
Co do Barçy - zespol się praktycznie tworzy od nowa. A od pisaniny polskich newsolspów o hiszpanskiej lidze to zęby nawet mnie, “amatorke kibica” potrafią zęby rozboleć.
Owszem maszynką do strzelania goli się zachwycają, ale tu wiedzą, ze futbol to gra zespolowa, gra sie na gwiazdora/lidera i nie zapomina, że oprócz zdobywania bramek to ich się nie traci :wink:

2 polubienia

Z taką grą będzie ciężko, ale mam nadzieję, że jakimś cudem Elche utrzyma się w lidze. Często wybieram ten zespół w Fifie będąc trenerem. Zazwyczaj ich głównym celem w grze jest utrzymanie się w lidze, co sprawia mi większą frajdę jak się uda, niż zdobycie mistrzostwa topowym zespołem. Łatwiej też wprowadzać juniorów do pierwszego składu, aż do pełnego rozwinięcia się zawodnika do klasy światowej. No i bardzo ładne mają logo, nie jakieś zwykłe tam kółko czy kwadrat… :wink:

4 polubienia

Szkoda, że nawet najładniejsze logo nie stanowi o klasie drużyny… :grinning:

To, co widziałem z Barcą, optymizmem fanów z Elche nie powinno napawać. Zresztą i Barcy też nie za bardzo… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

I stadion ładny maja
image
Na 36 tys. luda.

3 polubienia

Sprawia wrażenie dosyć antyczne. To mi się podoba.

1 polubienie

Tymczasem w Berlinia nasi koszykarze w połowie meczu przegrywają z Niemczmi 39:28, czy odrobię te 11 punktów?

WTA Chennai - Magda Linette przegrała finał - 1:2 6:3/3:6/4:6.

1 polubienie

No dobra, mam dosyć zła rzecz do powiedzenia na temat Magdaleny Linette. Uważam, że ona sprzedała swój mecz, i myślę, że to nie pierwszy raz. W 3 secie już wygrywała 4:1 i przegrała go 4:6. Wiadomo, wzięła przerwę fizjoterapeutyczną, ale nie chce mi się wierzyć, że tak nagle zaczęły ją brać skurcze… Nieprawdopodobne.

1 polubienie

Skurcze? To prawdopodobne. Wystarczą jakieś błędy w treningu albo w odnowie i mięśnie nagle zaczynają protestować. Też mi to się zdarzało.
Wydaje mi się też, że gdyby wygrała, zarobiła by więcej, niż za sprzedanie.

2 polubienia

Nie wiem ile dusz liczy sobie Elche ale ich stadion ma pojemność stadionu Lecha.Tak mniej więcej…Poznań zaś to pół miliona ludzi.
I dalej…Taki Watford FC w którym kiedyś pracowałem,ma stadion na 25-27 tysięcy [po renowacji starej trybuny].Samo miasteczko liczy sobie…nieco mniej niż 80 tysięcy…
Ciekawe wnioski można wysnuwać na temat ilości kibiców w danych miastach a co za tym idzie, krajach… :smiling_face:

1 polubienie

Rozumiem Twoja złość i utratę cierpliwości bo ilość niewykorzystanych szans Magdy,bije wszelkie rekordy.Ale myśl o sprzedawaniu…Wybacz ale najłagodniej mogę to nazwać sięganiem do “skarbca” minionej epoki.
I jeśli tak to Magda sprzedała polowe swoich meczy.Bo dawno się już zgubiłem w rachubach dotyczących tego co miała wygrać bez problemu…
Zarty na bok…Sprzedaz w tenisie w ogóle nie wchodzi w rachubę.A tym bardziej gdy na przeciwko stoi 17-letnie dziecko.
To co powiedzieć o Katie Swan?
Nie tedy droga.

2 polubienia

Derby Poznania dla Lecha.Warta-Lech 0:1
I powoli Lech wychodzi na prosta.I teraz pytanie kluczowe…Czy będzie inaczej niż zawsze?
Tzn. czy uda się grać z powodzeniem w lidze jak i w pucharach?
Ba! :thinking:

2 polubienia

No ja myślę - pasuje przełamać w końcu klątwę pucharów! :star_struck:

2 polubienia

Na razie wyglada to obiecująco bo Lech nie słabnie a urasta.Ciekawi mnie to BAAAARDZO czy im się uda wyjść z tego z twarzą.Jakies kolejne 4-5 punktów w pucharach, powinno dać to drugie miejsce… :innocent:

1 polubienie

Obejrzałem sobie I polowe madryckich derbów…
Atletico-Real 0:2
Jako ze wszedłem od 3 minuty a przy RM widniała flaga ukraińska,pomyslalem ze to znowu mecz-pomoc dla walczących…Patrzę dalej a w białych strojach biega 7 murzynów z czego polowa skamle przy faulach jak latynosi…No to już zgłupiałem…Mecz z Hondurasu czy co???
Tym bardziej ze kopanina NUDNA jak świetlicowe rozgrywki w badmintonie na pojezierzu… :roll_eyes:
Ale…W tlumie dal się zauważyć Luka Modric…A więc jednak…
Bramki jednak Real strzelił ładne a Atletico to ekipa zawziętych kosiarzy i nie ma tym zespole nic z lat Jezusa Gila.
Jako ze nie kibicuje nikomu,2 polowe odpuszczam.
Ale dzięki ITV-4…Więcej takich niespodzianek proszę!!!

2 polubienia

Dachu nie ma bilety jak na corride - w cieniu i z dobrym widokiem droższe :wink:

Elche z okolicami to 200 tys. Skłócona metropolita Alicante/Elche pol miliona
Zameldowanych.
A w sezonie pomnóż razy 10

Trwa Hana Bank Korea Open…Jeden z kilku 250-tysieczników…
Magda Linette spotka sie w ćwierćfinale z…Emma Raducanu! To może być bardzo ciekawy mecz.
Poznanianka odprawiła po cięzkim meczu,K.Mladenovic,w 3 setach i znowu mierzy wysoko.Moze teraz? :thinking:
W podobnym turnieju,Hubert Hurkacz [Metz-250] spotka się z Francuzem Riderknechem…Tu nie mam nic do powiedzenia bo nigdy się z zawodnikiem nie zetknąłem.Polak broni tytulu a ćwierćfinał osiągnął dzieki wspanialemu zwyciestwu nad Dominikiem Thiemem w 2 setach…
Wydaje sie ze Polacy mają spore szanse w obu turniejach.Przy czym teoretycznie sytuacja Hurkacza,po odpadnieciu Miedwiediewa,przypomina wyjście piłkarza na pozycje"sam na sam" z bramkarzem przeciwnika :innocent:
Już czas wreszcie to wykorzystać!!!

1 polubienie

A tymczasem Polska - Holandia 0:2 w LN.

Dostaliśmy kolejną lekcję, do czego już jestem przyzwyczajony. Nadal mamy piłkarzy, nie mamy drużyny.
Graliśmy katastrofalnie.

2 polubienia

Los mi tego oszczędził.Odciąłem sie od świata tak dalece że nawet do wczoraj,nie pomyślałem o tym meczu :innocent:
Zresztą traktuję tę ligę jako odpowiednik dawnych spotkań towarzyskich…
Inna sprawa że czas mija,u mnie w pracy koledzy biorą juz urlopy na listopad-grudzień a Michniewicz?Jedyne co dobrego zrobił to powołał Skórasia…

1 polubienie

Odnośnie tego meczu chciałem już założyć nowy temat, ale wstrzymałem się. I chyba dobrze zrobiłem. Założy się, gdy zacznie Iga.

2 polubienia