Trwalo to bardzo dlugo,nim dałem sie namówić na oglądanie Beverly Hills 90-100…ileś tam.Decydowała właściwie pogoda ducha lub jej brak…I nigdy nie dałem się wciągnąć w te historie które przypominały mi cykle fotograficzne z pisemka Brawo,z lat 70-tych…
Niemniej,w dobie seriali brazylijskich,bylo to oglądalne a i zdarzały sie odcinki całkiem,całkiem przemyslane.W latach 80-90 w czasie weekendow panowała taka telewizyjna atomsfera,jednocząca ludzi przed ekranami,głownie w porze poobiednio wieczorowej
Shannon podobnie jak,moim zdaniem,Jennie Garth, były wtedy"grzechu warte"i skupiały na sobie uwagę w sposób naturalny.Dla wielu ówczesnych nastolatków,wspomnienie serialu oraz postaci tam wystepujących to do dzisiaj sprawa kultowa…
I nagle taka wieść…Dziewczyna miała ledwie 53 lata
Tegoroczny lipiec jest po prostu straszny…
Tak
Zarowno Brenda jak i Czarodziejka Prue.
Chorowala od dawna , kibicowalam jej, mimo kiepskich rokowan. Jednak ten skorupiak rzadko odpuszcza.
Tak, ten lipiec jest wybitnie okrutny.
Długo rakiem walczyła. W końcu musiała ulec
Zgadza sie.Nawet nie wiedziałem…
Mam dość…Szczególnie od wczoraj gdy odszedł jeden z moich najbliższych kolegów z czasów licealnych odlotów.
I gdy przy tej okazji dowiedziałem sie że prof. anglista,taki “swojak”,idealny na wycieczki w tamtych latach,odszedł dwa dni wcześniej…
Przykra wiadomość.
Mój ulubiony serial z dzieciństwa, obok ‘‘Dynastii’’ i później ‘‘Świata według Bundych’’, który mnie niestety trochę zdemoralizował.
Jednak Brenda nie była moją ulubioną bohaterką. Podobnie jak w ,Bundych’’ najbardziej lubiłam Kelly. Do czasu aż pojawiła się Valerie.
A od Brandona wolałam Dylana.
Grający go Luke Perry też niestety nie żyje. Zmarł na wylew w wieku 47 lat. Chyba sporo palił. Szkoda gościa. Podobno skromny, rodzinny człowiek.
Nigdy nie oglądałem, ale aktorkę kojarzę.
Jedyny POPULARNY serial z tamtych lat jaki na serio uwielbiałem to “Cudowne lata”.
Ten tutaj, oglądałem raczej od przypadku do przypadku ale jak już,to zawsze byłem na "tak"
Ulubiony serial mojego taty, obok ‘‘Kto tu jest szefem?’’ i angielskiego ‘‘Co ludzie powiedzą?’’
Dla nas dzieciaków ‘‘Beverly Hills’’ to było coś! Opowiadał o nastolatkach z luksusowej dzielnicy i ich perypetiach. Śledziło się to z zapartym tchem! W mojej szkole panował istny szał. Jedna dziewczynka chciała być Brendą, druga Kelly. Jednej się podobał Brandon, drugiej Dylan.
Podobny szał wywoływała tylko ‘‘Dynastia’’, z której zbieraliśmy obrazki wyjęte z gum do żucia.
Zresztą to był fenomen, który opanował całą Polskę, niezależnie od wieku. Te epickie bójki Krystle z Alexis Albo rozprawy sądowe, gdzie sąsiadki w windzie spierały się, czy to Alexis wypchnęła faceta z balkonu? Albo hit… rebelia w Mołdawii!
Zdrowie szanownego Papy!!!
Nie dość że Cudowne lata to jeszcze Bukietowa…Oj…Pogadałbym!!!
Dynastia,owszem…Pamiętam ale przeszedłem obok.Moja bratowa natomiast…Istny amok!Nawet sie odezwać nie było wolno Pamiętam jak specjalnie okulary wymieniała u optyka bo coś jej nie stroiło w trakcie filmu
Evans i Collins…Prawy charakter i czarny charakter.Białe włosy i czarne…Nie no…Jak w Rumcajsie
I gdybym coś takiego powiedział kiedyś głośno,poleciałyby talerze i popielniczki w moją stronę!
Co ludzie powiedzą,mam w komplecie na dvd…
A tata zapewne w moim lub podobnym,wieku
Tata rocznik 57, a przed ‘‘Dynastią’’ uciec nie zdołał. Nienawidził z całego serca, czasem nawet przedrzeźniał serial, ale lepiej był zorientowany w wątkach, niż w sprawach, które go interesowały.
Co miał zrobić? Był osaczony. 3 kobiety w domu: 1 duża i 2 małe, plus przychodzące czasem ciotki, sąsiadki czy dziadkowie, gdzie słowa nie można było powiedzieć.
- Cicho bo Blake idzie! Teraz dopiero mu powie!
Po latach trochę zrozumiałam ból mojego ojca, gdy okazało się, że świetnie orientuję się, która celebrytka powiększyła sobie pośladki, a która pokazała majtki, oraz kogo widziano z Dodą!
Nie chcę tego wiedzieć, a wiem!
Czasem aż zachodzę w głowę, jak ludzie obywali się bez tych niezbędnych informacji: w co ubrała się prezenterka, czy co na śniadanie zjadł Żabson/Grubson, czy inny Trybson?
Albo bez frapujących nagłówków typu:
,Aktorka wreszcie przerwała milczenie’‘, ,Dłużej tego nie mogła kryć’‘, ,Kochała się w niej cała Polska’‘, a ,W sieci zawrzało’’
No teraz to się pośmiałem
Dałbym Ci"najlepszą" gdyby nie to że okoliczność smutna…
Blake…Carrington,tak?
Tata jednak starszy…Ja z 1961