Co sądzicie o głośnej sprzeczce naszego ministra z Muskiem i Rubio na platformie X?
Chodzi o internety Muska z których korzystają Ukraińscy żołnierze.
Mógł się nie odzywać? Mali głosu mieć nie powinni?
Dobrze zrobił.
Polityczne dusery się skończyły, a przypomnienie Muskowi, że łaskawca to on nie jest, bo mu za te starlinki płacimy nie zaszkodzi. A co do Rubio? No tak, przypisywanie sobie osiągnięć poprzedniej administracji?
Akurat oni cos dadzą…
Poza tym moze sprawa jest glosna w Polsce? Sikorski nie jest osamotniony, takich glosow krytycznych jest więcej.
Dawny Twitter czyl X jest wlasnoscia Muska, wątpię czy będzie interweniowal zamykajac konta krytyków. Raz, ze jak ruch w interesie to i zyski rosną, a dwa, ze zdaje sie jego to bawi?
Czego nie da sie o jego szefie, czyli Trumpie powiedzieć.
Kilka razy pisałem że od USA interneta nie biorę bo są niestabilni.
Ja tam wolę nie mieć nic z niestabilnymi politycznie do czynienia.
Ale swoją drogą są tysiące dzieci w Polsce wykluczonych cyfrowo bo nie ma dostępu do netu a my fundujemy obcemu tysiące zestawów z dostępem.
Potraktuj to jako inwestycję obronną.
Niestety czasem tak trzeba.
Raczej nie. Za dużo tych starlinków do poziomu wojny.
Nie wiem ile taki satelitarny dostep kosztuje? Kiedys to byly doslownie “kosmiczne” pieniądze. I nie sadze, zeby stanial?
Dużo. Polskę kosztuje to 200 mln rocznie. Sam jak bym chciał dla siebie to ponad 180 pln na miesiąc.
E, to myslalam, ze wiecej? Za orange placilam ponad stówę.
Najtańszy pakiet.
Czyli co?
Czyli cena od. Ale już ją zmieniali kilka razy
Az sprawdzilam domowy, nielimitowane dane 335 PLN.
to za to normalnie można mieć swój światłowód w mieście z własnym ip i …
A nawet dwa…
Iwonka nawet 10. Usługa jest dość słaba za tę kasę.
50mln rocznie…jakie 200?
50 mln dolarów
A no to przepraszam… to chyba nie tak duzo biorac pod uwage, ze 70mln polskich poszlo nawybory widmo …