Sikorski vs Musk/Rubio

Co sądzicie o głośnej sprzeczce naszego ministra z Muskiem i Rubio na platformie X?
Chodzi o internety Muska z których korzystają Ukraińscy żołnierze.
Mógł się nie odzywać? Mali głosu mieć nie powinni?

1 polubienie

Dobrze zrobił.
Polityczne dusery się skończyły, a przypomnienie Muskowi, że łaskawca to on nie jest, bo mu za te starlinki płacimy nie zaszkodzi. A co do Rubio? No tak, przypisywanie sobie osiągnięć poprzedniej administracji?
Akurat oni cos dadzą…
Poza tym moze sprawa jest glosna w Polsce? Sikorski nie jest osamotniony, takich glosow krytycznych jest więcej.
Dawny Twitter czyl X jest wlasnoscia Muska, wątpię czy będzie interweniowal zamykajac konta krytyków. Raz, ze jak ruch w interesie to i zyski rosną, a dwa, ze zdaje sie jego to bawi?
Czego nie da sie o jego szefie, czyli Trumpie powiedzieć.

3 polubienia

Kilka razy pisałem że od USA interneta nie biorę bo są niestabilni.

Ja tam wolę nie mieć nic z niestabilnymi politycznie do czynienia.

Ale swoją drogą są tysiące dzieci w Polsce wykluczonych cyfrowo bo nie ma dostępu do netu a my fundujemy obcemu tysiące zestawów z dostępem.

Potraktuj to jako inwestycję obronną.
Niestety czasem tak trzeba.

2 polubienia

Raczej nie. Za dużo tych starlinków do poziomu wojny.

Nie wiem ile taki satelitarny dostep kosztuje? Kiedys to byly doslownie “kosmiczne” pieniądze. I nie sadze, zeby stanial?

2 polubienia

Dużo. Polskę kosztuje to 200 mln rocznie. Sam jak bym chciał dla siebie to ponad 180 pln na miesiąc.

E, to myslalam, ze wiecej? Za orange placilam ponad stówę.

2 polubienia

Najtańszy pakiet.

Czyli co?

1 polubienie

Czyli cena od. Ale już ją zmieniali kilka razy

Az sprawdzilam domowy, nielimitowane dane 335 PLN.

to za to normalnie można mieć swój światłowód w mieście z własnym ip i …

1 polubienie

A nawet dwa…

Iwonka nawet 10. Usługa jest dość słaba za tę kasę.

1 polubienie

50mln rocznie…jakie 200?

50 mln dolarów

A no to przepraszam… to chyba nie tak duzo biorac pod uwage, ze 70mln polskich poszlo nawybory widmo …

2 polubienia