Serce mi się łamało, jak w drugiej połowie lat 90 boks amatorski, już nie w Polsce, ale na świecie zaczął się staczać. Teraz to samo dzieje się w zawodowym.
Zmykam, jutro się uaktywnię…
Serce mi się łamało, jak w drugiej połowie lat 90 boks amatorski, już nie w Polsce, ale na świecie zaczął się staczać. Teraz to samo dzieje się w zawodowym.
Zmykam, jutro się uaktywnię…
Bywaj!
Ja wstaje op 4.15 wiec juz tylko dwie plyty i kima…
Dzisiejsze kwalifikacje w Niżnym Tagile za nami. Pogoda loteria, silny wiatr pod narty, a występ naszych słabawy. Wygrał Eisenbichler przed Geigerem, Kubacki był 8, Stoch i reszta daleko. Zakwalifikowało się pięciu naszych. Czarno widzę cały konkurs przy tej pogodzie i polskie skakanie dziś. Murańka miał pozytywny test i skoczył za niego Hula. Skoczył, to za dużo powiedziane. Czyli, jak zwykle.
Ryoyu Kobayashi zdyskwalifikowany za kombinezon.
Po 10 skokach Stękała jest 5 z wynikiem 120 m. Wolny 111 i raczej w II serii go nie zobaczymy. Reszta naszych jeszcze nie skakała.
Żyła - 120,5 i zajął 7 miejsce. Teraz długo nic i Kubacki.
Kubacki - katastrofa. 113,5. Na dziś ma turniej z głowy, ale dzięki niemu załapał się Stękała…
Stoch się wyeliminował 112, a Granerud pozamiatał. 134,5 m.
Można daleko skakać?
Moze popili znowu za dużo? XD
Cholera ich wie? Ale nie sądzę. Są słabi w tym roku i to się nie zmieni. Może jakieś pojedyncze skoki Stochowi wyjdą i to wszystko.
No i co tu komentowac… szkoda gadac… za chwile Legia gra
W II serii skoczą sobie Żyła i Stękała. Są w trzeciej dziesiątce. Tak źle, to jeszcze nie było. A może być gorzej.
Skoki w tvnie są to polakom sie skakać odechciało… to tylko moja teoria
Kompromitacja na dzień dobry.
Granerud odpalił torpedę i zdominował konkurs. Choć te jego 117 w II serii, też nie było za mocne. No, ale wygrał.
Ja wolalem przelaczyc na Legie xd
I jak idzie Legii?
Bardzo mizernie sie zapowiada…Trafilem na skrót na yt.Zresztą juz niedostępny…Nie widzialem Wolnego co chyba nie jest większą stratą…Ale reszta skacze niczym…Wojciech Skupień i Robert Mateja…
No i Stękała którego widze w czarnych kolorach.Oby tylko sie ze sportu nie wycofał.Jak inni…
Widziałem to i coś czuję, że nadchodzą czasy przedmałyszowe, czyli skoki zejdą do poziomu pozostałych sportów zimowych w Polsce.
Tak zle nie bedzie…
Tu czy tam,coś wygrają…Ale tu zgodze sie z naszym kolegą ze weryfikacją moze byc TCS…
Oby tylko Kobayashi nie pozamiatal…Bo on gdy dominuje,odbiera innym ochote do skakania…
No i Kraft…Niemcy byli i są chyba,bardzo nierówni…
A na końcu,jak mawiał Lineker [ ] i tak jest Granerud…
Czy bedzie miejsce dla naszych?
Jesli znajdą motywację…Na razie nic na to nie wskazuje…
Myślę, że naszych, a w zasadzie mam na myśli Kamila, będzie stać na pojedyncze błyski w tym sezonie i to będzie ostatni taki sezon, biorąc pod uwagę wiek naszych gwiazd. Stoch, Kubacki, Żyła swoje już zrobili i wielka chwała im za to. Ale wieczni nie są, co widać coraz wyraźniej. Drużyny nie mamy. I tu nie ma co, sobie robić jakichś nadziei. Hornbacher dobrze wiedział, co robi, odchodząc, bo nie puszcza się kury dające złote jajka. Ale dopóki te jajka ona daje. On był w centrum wydarzeń i widział, co się dzieje w polskich skokach. A na skokach się zna. O nędzy tych skoków świadczy to, że Hula brał udział w konkursie. Równie dobrze mógł nie brać, ale widocznie, nie ma nikogo z młodych, co skoczył by lepiej.
Bo nie ma. I co teraz? Ciemność widzę, widzę ciemność…
Czy ktoś jest w stanie zastąpić Justynę Kowalczyk? To samo będzie w skokach.
A w tym sezonie stawiam na Graneruda. Zdecydowanie.
Tak jak nikt nie zastąpil Tomasza Sikory…Faktycznie strach ze nie ma tej drugiej fali.Skakac mozna dlugo co potwierdza i Amman i Kasai…
Ale w Polsce tak juz jest ze jak coś sie znudzi to od razu katastrofa…
Bo nikt juz nie przywróci czasu Malysza
Stoch,Kubacki,Żyła…Przeciez oni to czują.Tym bardziej ze dawno zrobili swoje i na zawsze zostaną wśród najlepszych…
Reszta pewnie zastanawia sie czy warto