Słabo dziś z pytaniami

A propos kultury. Czekałam dziś w urzędzie na swoją kolejkę, gdzieś w tle “grał” telewizor, relacja z sejmu. I co słyszę? Dziennikarz powołuje się na słowa “ministry kultura”.

4 polubienia

Wczesniej czy pozniej przyjdzie do tego przywyknąć.
Mnie bardziej interesuje kto i konkretnie o czym mowi.
Bo na razie bajzel i bicie piany.

Zniszczą was

Nie moge się skoncentrować.Przeglądam na Fb profile swoich dawnych znajomych z podstawówki.Wszyscy są bogaci,wykształceni,inteligentni,zdrowi,piękni i młodzi.

3 polubienia

Nie dość,że co drugi wyraz niepotrxębnie w j.polskim to angielszczyzna “Rada Języka stwierdziła, że w zasobie słownictwa “potrzebna jest większa, możliwie pełna symetria nazw osobowych męskich i żeńskich” i uznała za poprawne tworzenie nazw zawodów poprzez przyrostek -ka.” Niedługo po chińsku będą gadać młodsze pokolenia :slight_smile:

2 polubienia

Po chińsku? To korepetycje u kota.
Byle nie Fiony prezesa. Bo ją najpierw na reedukację trzeba. Biedne zwierzątko.

1 polubienie

Nie rokujecie

hhoho…widzę, że kolega się szkoli w ejcz arze… Inwestują te glizdy w kolegę. :thinking: Uważaj, bo ci szkoleni do zwalniania sami potem sa zwalniani.

1 polubienie

Ale raczkujemy…

3 polubienia

Kolega @devil chce, żebyśmy mu zaproponowali hobby w postaci robótek na szydełku. To uczy cierpliwości.

Osobiście bym mu szydełka do ręki nie dawała. Bo jakimś diabelskim pomysłem zrobi z tego Szydło?

3 polubienia

Nie przed snem! :face_with_raised_eyebrow: On mi wszędzie wyskakuje ten dzidziuś…

2 polubienia

Możecie mi possać ogóra.
Kiszonego

U mnie takich nie ma, moga byc solone oliwki?

1 polubienie

Dał wam Bóg rozum?

Z przydziału na przyszly kwartal…

1 polubienie

Nie wystarczy wiedzieć, czy dał - lepiej umieć zrobić coś z tym, co się ma. :thinking:

Nie lepiej odejść?

image

Pięknej i wyżowej pogody ciąg dalszy. Niestety od czwartku deszcze i wiatry
:sun_with_face::beer::sun_with_face::beer:

A z pytaniami znów lipa. Wstyd

1 polubienie